Regim fără teroare: rețeta simplă pentru un corp sănătos și frumos

Regim fără teroare: rețeta simplă pentru un corp sănătos și frumos

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: Hello Magazine

Regimurile de slăbire au devenit parte din viaţa omului modern. Standardele impuse de societate ne presează adesea să ne încadrăm în nişte tipare ale perfecţiunii promovate prin reviste sau cu ajutorul televiziunii. Iar nu de puţine ori pentru a ne menţine silueta perfectă apelăm la regimuri drastice care ne promit miracole. 

Deşi proteinele joacă un rol important în procesul de slăbire, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că dacă sunt consumate în exces, acestea tind să se depoziteze sub formă de grăsime. Mulţi dintrei cei care frecventează săli de sport obişnuiesc să consume shake-uri sau batoane proteice, însă este bine de ştiut că acestea au adesea şi un conţinut mare de zaharuri şi grasimi. Necesarul zilnic de proteine este de 46 de grame pentru femei şi 56 de grame pentru bărbaţi.   

Atunci când ţinem  un regim de slăbire, ştim cu toţii, legumele şi fructele nu ar trebui să lipsească din regimul nostru zilnic. Medicii ne recomandă să consumăm cel puţin două – trei porții de legume şi fructe pe zi.


Acestea ne ajută să ne vitaminizăm corpul şi să ne menţinem energia la cote optime cu un aport redus de calorii.  

Nu săriți peste micul dejun 

Ştim cu toţii deja că micul dejunul este cea mai importantă masă a zilei. Specialiştii ne recomandă să nu sărim peste micul dejun, însă mulţi dintre noi ne mulţumim să consumăm o cafea şi o ţigară sau un croissant. Ce trebuie să ştiţi despre micul dejun şi despre respectarea regulei celor trei mese pe zi? Nimic mai simplu. Cei care nu respectă un program regulat de mese au toate șansele să se înfometeze și să mănânce apoi fără măsură pentru a compensa senzația de foame. Alimentele recomandate pentru micul dejun sunt cele care conțin proteine și fibre, precum ouăle și pâinea integrală. 

Mulți din cei care țin o dietă reușesc să scape de un număr important de kilograme în primele săptămâni. Specialiștii ne atrag atenția că este vorba de un proces de eliminare a apei din organism, dar și de un proces inițial de ardere mai rapidă a grăsimilor. Pe măsură ce timpul trece însă, rezultatele devin tot mai greu vizibile. Cei care doresc să slăbească nu au însă nicio altă soluție decât să continue combinația de regim alimentar sănătos cu exerciții fizice. 

Știm cu toții că pentru menținerea unei stări bune de sănătate este necesar să facem mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Însă în zilele în care nu reușim să ajungem la sala de sport sau nu reușim să facem mișcare atât cât este recomandat, putem să dedicăm cel puțin zece minute condiției fizice, iar pe Youtube veți găsi mii de filmulețe cu mini-antrenamente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.