Rețea de traficanți de migranți, destructurată după ce a fost prinsă în...

Rețea de traficanți de migranți, destructurată după ce a fost prinsă în flagrant, în Timiș. Cum acționau călăuzele

1
DISTRIBUIȚI

Captură importantă făcută de polițiștii de frontieră. Oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni – ITPF Timișoara, au destructurat o rețea de traficanți de migranți formată din trei români, un afgan și un cetățean din Marea Britanie, care au încercat să-i treacă granița pe 12 irakieni.

Cu ajutorul aparatului de vedere pe timp de noapte, cei de la frontieră au depistat grupul în 19 octombrie, în jurul orei 01.00.


După ce i-au monitorizat, aceștia au observat că migranții sunt ajutați de cinci călăuze care intenționau să-i treacă granița cu ajutorul a trei autoturisme. A fost momentul intervenției, ca mai apoi cu toții să fie conduși la sediul poliției de frontieră. Verificările au dus la fpatul că grupul este format din nouă bărbați cu vârste între 18 și 25 de ani și trei minori de 17 ani, în timp ce călăuzele au vârste cuprinse între 23 și 38 de ani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 12 persoane şi de trafic de migranţi pentru cele cinci călăuze, față de care s-a luat și măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de azi, judecătorului pentru drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Bravo lor, inca un grup de infractori „spart” de acelasi sector in ultima saptamana, acolo se munceste profesionist.
    Doar asa se poate incerca stoparea acestui fenomen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.