Ripensia Timișoara, învinsă de codașa Balotești după un penalty dubios. UPDATE Radu...

Ripensia Timișoara, învinsă de codașa Balotești după un penalty dubios. UPDATE Radu Ienovan, președintele roș-galbenilor, și-a cerut scuze pentru jignirea arbitrului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Călin Toma, Ripensia, dreapta

Divizionarele secunde din vestul țării fac ce fac și cedează puncte importante cu grupările din zona Capitalei. După UTA și ASU Poli, a venit rândul Ripensiei să se încurce cu o grupare ilfoveană destul de modestă. Nou promovata timișoreană a cedat cu 2-1 pe teren propriu în fața Baloteștiului, însă golul decisiv a venit după un penalty văzut doar de ”centralul” Mircea Ardelean.

”Ripi” a dat la început semnale că poate controla bine jocul în ciuda câtorva absențe notabile. Precum cea a ”decarului” Zaluschi, suspendat. Dar după ocazia lui Dumiter din minutul 4, oaspeții au început să dea semnale că pot fi periculoși pe contre, la fel ca pe ”Știința”, unde au remizat 2-2 cu ASU Poli. De această dată faza propice pentru vizitatori s-a derulat în minutul 18 când Neagu a centrat în cealaltă parte a careului la Hurdubei iar experimentatul mijlocaș a punctat cu un șut pe jos fără șanse pentru Rădulescu. După doar un minut oaspeții au cerut penalty la un henț făcut de Vlădia, în timp ce pe finalul reprizei Ripensia putea acuza o lovitură de la 11 metri neacordată la Bobină. Iar la faza care s-a derulat în continuare Nica, scăpat singur cu portarul, a înălțat balonul mult peste poartă (min. 40).

În partea secundă Ripensia a început treptat să domine tot mai mult. Ocaziile nu s-au lăsat mult așteptat de această dată. Mediop, în două rânduri, putea egala situația. Dar a nimerit doar bara în minutul 64. Peste doar un minut, la a doua încercare, Călin Toma îl găsește pe Ungureanu, al cărui șut se scurge la colțul lung al porții lui Iordan pentru 1-1. Gazdele mai pot reproșa o fază la care arbitrul a acordat lovitură liberă indirect. Timișorenii au repus rapid mingea în joc și Mediop îl driblase pe același goalkeeper al oaspeților, dar faza a fost întoarsă de ”central”. În fine, cu opt minute înainte de final vine contraatacul decisiv al oaspeților. Gojnea primește mingea în careu, trage peste, după care e busculat de Rădulescu. Deși ilfovenii nu s-au sesizat arbitrul acordă 11 metri. Nou intratul Coman aducea astfel o victoria mai puțin scontată de CS Balotești. Oaspeții au mai avut două șanse mari pe fondul ”aruncării” gazdelor în atac, dar tabela a rămas neschimbată.

Gruparea din Ilfov scapă prin acest succes, doar al doilea stagional, de ultima poziție din clasament. Ripensia, în schimb, rămasă cu 17 puncte, e oficial într-o mică criză, pe lângă derularea partidei de azi, nici jocul trupei din Ciarda Roșie nu mai e același cu cel din primele etape.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Apro, C. Toma – Dumiter (46 Semeniuc), Stoi (84 Stoi), L. Tudor, Ad. Ungureanu – Bobină (56 Matiș) – Mediop. Antrenor: Remus Steop.

CS Baloteşti: Iordan – Dedu, V. Opriș, An. Răuță, Mirescu – M. Neagu, L. Ion (cpt.) Ciubuc (61 Gojnea), Hurdubei (69 Al. Coman) – E. Nica, V. Andrei (86 Flămânzeanu). Antrenor: Laurenţiu Diniţă.

Conducătorii lui ”Ripi” au refulat

Pentru prima dată după un joc al roș-galbenilor conducătorii Ripensiei au avut reacții peste limitele sportivității. ”Centralul” Mircea Ardelean din Arad nu a scăpat de acuze, fiind jignit inclusiv de președintele Radu Ienovan. O atitudine mai cumpătată a avut-o tehnicianul Remus Steop. Trebuie precizat că tehnicianul și-a cerut scuze, deși nu e neapărat vina sa, pentru faptul că la meciul precedent de pe teren propriu nu a discutat cu reprezentanții mass media.

”Un meci tensionat, suntem aceiași care am început campionatul. Deocamdată am pierdut trei bătălii sper să ne revenim după insuccesele suferite, nu e ușor, trecem printr-un moment mai dificil, dar eu am încredere pentru că suntem în aceeași componență. Poate azi a fost și un oarecare trac. Dar nu meritam să pierdem. La golul 2 în primul rând a fost ofsaid mare, la faza premergătoare, apoi nu a fost 11 metri.


Efectiv noi dominam jocul… Nu cred că acest lucru a înfluențat în mare măsură jocul, dar rezultatul, în momentul în care ești pe cale să înscrii și primește așa un penalty”, a declarat Remus Steop.

”A fost foarte importantă absența lui Zaluschi, am încercat să căutăm soluții, dar aceștia suntem. Când apar cartonașe, accidentări, normal că apelăm la cei apți… fiecare jucător e important. Contează și jucătorii U21, unii nu au fost în joc. Dumiter e printre ei. Aveam nevoie și de un jucător care și marchează, chiar dacă nu acela e postul lui, probabil s-a acumulat și la el oboseală”, a mai spus Steop.

”Pentru noi sunt foarte importante cele trei puncte. În primul rând sunt o gură de oxigen imensă, dar e doar un joc, dacă ne vom pregăti cu aceeași atitudine și determinare vom mai acumula puncte. A fost un joc cu o echipă puternică. Am avut și noroc și ghinion. Puteam să facem 2-0 când am scăpat singur cu portarul. Dar una peste alta pentru noi e ceva extraordinar”, a spus și Laurențiu Diniță, ”principalul” Baloteștiului.

”De pe margine eu am văzut henț și penalty, dar până la urmă arbitrii iau deciziile… Noi antrenorii nu putem sta ca la teatru. Ce pot să mai spun de prestație după ce am câștigat. Poate putea, poate putea să nu dea, degeaba mai vorbim”, a conchis Diniță.

UPDATE Pe pagina de Facebook a Ripensiei a apărut un mesaj prin care Radu Ienovan își cere scuze pentru faptul că l-a jignit pe arbitrul de centru Mircea Ardelean, numindu-l pe acesta ”gunoi” după fluierul final. ”Îmi cer scuze pentru ieșirea nervoasă de la finalul partidei cu CS Balotești. Chiar dacă maniera de arbitraj a fost una tendențioasă, regret faptul că mi-am pierdut cumpătul și am reacționat, jignindu-l pe arbitrului meciului. Îi asigur pe toți cei care sunt dezamăgiți de gestul meu că un asemenea comportament nu se va repeta”, se arată în comunicatul președintelui lui ”Ripi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.