Ripensia Timișoara nu a izbutit surpriza pe terenul liderului din Sibiu. Nou...

Ripensia Timișoara nu a izbutit surpriza pe terenul liderului din Sibiu. Nou promovata roș-galbenă a ajuns la trei înfrângeri consecutive în Liga a II-a

1
DISTRIBUIȚI
Ripensia, învinsă de fiecare dată în duelurile cu sibienii

FC Ripensia a suferit un eșec scontat pe terenul celei mai bune echipe din Liga a II-a. Nou promovata timișoreană a rezistat doar 20 de minute fără gol la Sibiu. FC Hermannstadt s-a impus cu 2-0 și confirmă încă o dată că e o candidată serioasă la locul și implicit la promovarea în elită.

Liderul Hermannstadt a fost hotărâtă să tranșeze devreme (și) jocul cu Ripensia. În teren a fost și un duel între frați: Adi Popa, căpitanul oaspeților, versus Iulian Popa, mijlocaș obișnuit cu eșaloanele superioare. După câteva ocazii bune la poarta lui Rădulescu vine și deschiderea scorului. Bogdan Rusu scapă spre poartă și înscrie cu un șut ”pe sub” portarul Ripensiei. Au fost faze la care s-a simțit din nou absența experimentatului Mihai Hecsko din centrul defensivei timișorene.


Totuși, roș-galbenii au reușit apoi să echilibreze ușor situația din teren.

În ciuda insistenței ardelenilor însă după o oră de joc avantajul de pe tabelă a rămas fragil. În minutul 64 sărbătoritul Dâlbea trimite cu capul pe lângă poartă și ”Ripi” a părut să scape de perioada fierbinte ieșind apoi mai curajos în jumătatea adversă. Totuși, cu 17 minute înainte de final același Rusu a fost aproape de 2-0, de această dată însă Rădulescu a izbutit să devieze balonul suficient cât mingea să fie reluată de la colț. Minutul 76 avea să aducă însă reușita căutată de elevii lui Alex Pelici. Oarecum norocos căci Crișan deviază la o lovitură liberă pentru Stoica și balonul pur și simplu sare în poartă.

În urma acestui eșec Ripensia rămâne cu 17 puncte, dar ajunge la o serie negativă îngrijorătoare, trei înfrângeri la rând. În următoarea etapă, a 12-1, în ”Ciarda Roșie” vine Baloteștiul. Interesant e că sibienii s-au impus cu elevii lui Steop și în presezon, chiar în două rânduri, având astfel un record complet de ”trei din trei” cu timișorenii.

AFC Hermannstadt Sibiu: Căbuz – D. Tătar, R. Crişan, I. Stoica, Cl. Pamfile – Dâlbea (cpt.), R. Boboc (82 L. Dumitru) – Hergheligiu, I. Popa (72 S. Lupu), C. Neagu (62 P. Petrescu) – Bg. Rusu. Antrenor: Alexandru Pelici.

Ripensia Timişoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Apro, C. Toma – M. Semeniuc (86 Golda),  Stoi, Zaluschi, Ungureanu (75 S. Bobină) – Dumiter (46 L. Tudor), Mediop. Antrenor: Remus Steop.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.