Robert Șerban despre Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021: „Simt că ritmul este...

Robert Șerban despre Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021: „Simt că ritmul este lent, și nu mi se pare doar mie”

0
DISTRIBUIȚI

Lucrurile se dezvoltă prea lent în ceea ce privește Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, un moment foarte important în ceea ce privește evoluția orașului de pe Bega. Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, scriitorul Robert Șerban a spus că nu este singurul care a remarcat ritmul lent în care se desfășoară pregătirile, mulți alții fiind în asentimentul său.

„Simt că ritmul este destul de lent și nu mi se pare doar mie. Am întrebat pe mai mulți oameni, nu doar oameni care stau pe margine și doar gândesc, dar și pe oameni de acțiune”, a admis Robert Șerban, prezent în studioul HDV. Invitatul PRESSALERT LIVE și-a subliniat punctul de vedere, spunând că situația momentană „nu e nici pe departe ce ar trebui să fie. Am văzut câteva întâlniri la cafenele. Toată lumea simte că nu e ritmul ce trebuie”.

Pentru a înțelege și mai bine importanța anului 2021 pentru Timișoara, scriitorul Robert Șerban a folosit ca exemplu Sibiul și ascensiunea orașului de pe Cibin după anul în care a fost desemnat Capitală Culturală Europeană.


„Mie îmi pasă de orașul în care trăiesc, îl iubesc. Viața e cea mai frumoasă aici. 2021 mi se pare o șansă enormă, mai ales pentru copii. Sibiul a crescut uriaș după ce a fost Capitală Culturală Europeană. Povestea este că a știut să beneficieze de oportunitatea aceasta. Duduie din punct de vedere turistic. Sunt convins că așa se va întâmpla și la Timișoara. Când vine tsunami-ul peste tine nu au ce să faci. Poveste este că poți să folosești energia acelui tsunami la capacitate maximă, să fii atent, să capacitezi energiile care vor fi din 2021 încolo. Sunt dispus să sacrific energie, timp”, a menționat Robert Șerban.

Scriitorul nu a putut să nu remarce faptul că Timișoara nu e pregătită nici la nivel de infrastructură pentru momentul 2021. „Dacă îți vin 2-3.000 de oameni nu ai unde să-i cazezi. E un context întreg de care trebuie ținut cont”, a specificat Robert Șerban. Tot în același context al Capitalei Cultural Europene, acesta a spus că „luna asta s-a intrat în ritm. A început Art Encounters, bienala de artă contemporană. E clar că trebuie să ai o cultură vizuală ca să o înțelegi. Poate să nu-ți placă. În artă se poate face ce vrei, arta e cu un pas înaintea lumii. Artiștii sunt niște oameni sensibili. Pe mine de multe ori o carte bună m-a scos din impas. E o sevă bună și în cărți”, a conchis Robert Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.