Timișoara Saracens și-a regăsit traseele câștigătoare după un început ezitant cu Poli...

Timișoara Saracens și-a regăsit traseele câștigătoare după un început ezitant cu Poli Iași. Brigadă inedită pentru duelul de 1 solist din SuperLigă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu, arhivă

Campioana României nu a avut parte de un start pe măsura așteptărilor nici în meciul de pe teren propriu cu Politehnica Iași. Moldovenii au reușit să conducă pe tabelă în prima repriză, dar în cele din urmă Timișoara Saracens a ajuns la nouă eseuri marcate în jocul din ultima rundă a turului SuperLigii de rugby, încheiat cu scorul 54-20 (12-10).

Timișoara Saracens a deschis scorul destul de târziu, în minutul 14, prin Stefano Hunt. Transformarea lui Luke Samoa a făcut ca tabela să indice un 7-0 ”normal” pentru gazde. După 20 de minute însă oaspeții dau semnale că pot profita de erorile, unele dintre ele cu adevărat copilărești ale gazdelor. În minutul 33 tabela s-a ”răsturnat” la 7-10 în urma eseului reușit de Curcan pentru vizitator. Abia în finalul mitanului bănățenii revin în avantaj. Avea să fie însă doar 12-10 la pauză deoarece Luke Samoa nu a reușit transformarea după eseul lui Manumua.

Partea secundă avea să fie ceva mai consistentă pentru elevii lui Matt Williams.


Henry Seniloli, Vasile Rus, William Helu, Jack Umaga și Marius Simionescu, culcă rând pe rând balonul în suprafața de țintă adversă. Reușind să risipească orice fel de emoții într-un interval de puțin peste 20 de minute de joc. Pe final, Atelea Moa a redus din diferență, profitând de absența lui Seniloli de pe teren, jucător eliminat temporar de arbitrul englez al întâlnirii. În fine, Helu (min. 72) și-a mai trecut în cont un eseu, tot cu transformare din parea lui Luke Samoa, ceea ce a dus scorul la 54-17. Iașiul a închis tabela printr-o penalitate marca Daniel Plai.

În mod inedit jocul de azi a avut doi oficiali din Anglia, Chris Watkins fiind ”centralul” întâlnirii. Sâmbăta viitoare, de la ora 15.00, pe arena ”Dan Păltinișanu”, Timișoara Saracens primește replica italienilor de la Rugby Petrarca, în prima etapă din Continental Shield.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.