Sarmizegetusa Regia, redeschisă pentru turiști după lucrări de restaurare. Cât de spectaculos...

Sarmizegetusa Regia, redeschisă pentru turiști după lucrări de restaurare. Cât de spectaculos arată FOTO

0
DISTRIBUIȚI
sarmizegetusa regia
Sarmizegetusa Regia, redeschisă pentru turiști.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Hunedoara, va fi redeschisă pentru vizitare, vineri, după ce timp de aproape o lună au fost efectuate mai multe lucrări de întreținere, astfel că turiștii nu i-au putut trece pragul.

“Monumentul UNESCO a fost închis la începutul acestei luni pentru o serie de lucrări de restaurare și conservare cuprinse în cadrul proiectului ”Întreținere, restaurare, conservare la monumentul istoric Sarmizegetusa Regia – Grădiștea de Munte (înlocuire stâlpi din lemn la marele templu circular, înlocuire gard metalic cu gard din lemn la drumul pavat). Lucrările s-au încheiat înainte de termenul stabilit în contract”, transmite Consiliul Județean Hunedoara.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia poate fi vizitată, vineri, începând cu ora 10.00, iar intrarea în această zi va fi liberă. Până la data de 1 decembrie, situl va fi deschis între orele 09.00 – 18.00.

Cetăţile dacice de la Sarmizegetusa Regia, Costeşti – Cetăţuia, Blidaru, Luncani – Piatra Roşie, Băniţa şi Căpâlna (Alba) au fost incluse pe lista UNESCO în anul 1999.


De atunci, autorităţile judeţene din Hunedoara au solicitat, în mai multe rânduri, preluarea acestora în administrare, dar proiectele s-au blocat în diverse stadii.

Consiliul Judeţean Hunedoara a preluat în luna februarie 2013, de la Ministerul Culturii, patrimoniul Cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei, devenind astfel administratorul monumentului istoric protejat UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.