SCANDALOS Nu se intervine la poarta de pe Calea Aradului pentru că...

SCANDALOS Nu se intervine la poarta de pe Calea Aradului pentru că ISC nu a cerut, până acum, expertizarea acesteia

0
DISTRIBUIȚI

Scene incredibile, astăzi, la Colegiul Prefectural Timiș – șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș, Vergina Popescu, a refuzat să-i spună public suprefectului Cristian Franțescu care sunt deficiențele care au fost constatate la poarta care s-a prăbușit pe Calea Lugojului. Întrebată de solicitarea adresată Prefecturii Timiș de a cere în instanță anularea autorizațiilor de construire pentru cele două porți, Vergina Popescu a susținut că ”Inspectoratul Regional are atribuții în a verifica și acest coleg care are aceste atribuții de control nu este în subordinea mea, la inspectoratul județean.


Din acest motiv nu vă pot răspunde, ci doar la controalele în execuție. Verificările față de poarta de Calea Lugojului au necesitat o durată mai mare de timp pentru că am dorit să verificăm toate documentele care au fost trimise și în baza cărora au fost făcute lucrările.Deficiențele majore sunt stipulate în actul de control. Conform atribuțiilor pe care le am stipulate în regulamentul de ordine interioară nu pot să divulg”.

Întrebată ce se întâmplă cu poarta de pe Calea Aradului , care a fost reabilitată tot după emiterea unei autorizații fără respectarea legii și cu lucrări efectuate fără proiect și aprobări, șeful ISC Timiș a anunțat că ”astăzi finalizăm și acel control. Nu avem atribuții în a ordona darea jos a unei porți. Putem solicita expertizare acestor lucrări și dacă expertul spune că lucrările nu sunt de calitate și nu răspund la cerințele esențiale ale legii 10, rezistență și stabilitate, atunci se va dispune desființarea acelei lucrări, indiferent că est o poartă sau altă lucrare”. Deși pericolul public este reprezentat acum de poarta de pe Calea Aradului,  până acum ISC nu a solicitat expertizarea acesteia, ci doar a celei prăbușite de pe Calea Lugojului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.