Timișoara găzduiește prima etapă a Cupei Mondiale de floretă pentru junioare. Două...

Timișoara găzduiește prima etapă a Cupei Mondiale de floretă pentru junioare. Două sportive de la CSU Poli sunt angrenate în competiție

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frscrima.ro

La fel ca anul trecut, Capitala Banatului reprezintă un punct important pe harta scrimei chiar la nivel mondial. Timișoara găzduiește în weekend la Sala ”Constantin Jude” prima etapă a noului sezon de Cupă Mondială la floretă juniori feminin. Competiție în care vor lupta și două sportive de la CSU Politehnica: Alexandra Lazin și Teodora Sîrbu.

Nu mai puțin de 132 de floretiste din Austria, Belgia, Belarus, Cehia, Spania, Franța, Ungaria, Italia, Japonia, Kazakhstan, Polonia, România, Rusia, Singapore, Slovacia, Ucraina, SUA și Venezuela, sunt așteptate în bătrâna sală a Timișoarei. România e așa cum se cuvine bine reprezentată pe teren propriu.


Teodora Băloiu (CS Farul Constanța), Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA București), Raluca Drăghici (CS Farul Constanța), Andreea Gheorghe (CSA Steaua), Melissa Korosy (CS Satu Mare), Alexandra Lazin (CSU Poli Timișoara), Ioana Mistric (CSA Steaua), Daria Panait (ACS Balestra), Anca Săveanu (CSA Steaua), Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara), Teodora Șofran (CS Satu Mare), Diana Șuta (CS Satu Mare) și Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța) vor putea fi văzute pe Bega.

Concursul efectiv începe mâine, de la ora 9.00, cu proba individuală, ale cărei faze finale se vor disputa după ora 18.30. Duminică se va lupta pe echipe începând cu ora 9.00, pentru ca finala să se disput în jurul orei 16.00. Reamintim că anul trecut, în etapa de la Timișoara a CM de floretă junioare, echipa Ungariei s-a impus pe echipe, iar japoneza Karin Miyawaki s-a impus la individual. Cea mai bună clasare a unei componente de la CSU Poli a aparținut Anei Boldor, locul 9.

Din păcate competiția se desfășoară și într-un oarecare con de cvasianonimat, la care factorii locali au un mare merit. Iar Timișoara, cu o unică arenă acoperită de dimensiuni decente, (dar total depășită de cerințele actualului secol,) nu a mai putut oferi o alternativă, de exemplu, pentru desfășurarea derby-ului de la baschet dintre BCT și Timba, meci amânat pentru 1 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.