Seară de neuitat cu poveşti muzicale memorabile alături de americanul Marco Mendoza,...

Seară de neuitat cu poveşti muzicale memorabile alături de americanul Marco Mendoza, la Timişoara FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1569116933">

Spectacolul susţinut sâmbătă seara de basistul american Marco Mendoza la Timişoara a fost unul de neuitat pentru numeroşii spectatori care au ţinut să-l vadă în carne şi oase pe basistul care a colaborat de-a lungul carierei cu nume ca Whitesnake, Thin Lizzy, Blue Murder, Neal Schon, Ted Nugent sau Dolores O’Riordan (The Cranberries). Artistul american a fost prezent pentru a doua oară în oraşul nostru şi a reuşit – şi de această dată – să ofere timişorenilor un spectacol de nota zece.

Armoniile pozitive s-au făcut prezente încă din primele momente ale show-ului, care a avut loc la Reflektor Venue, Marco Mendoza demonstrând că este un „entertainer“ cât se poate de veritabil. Artistul american nu-şi propune cu obstinaţie să se adreseze publicului larg cu orice preţ. Din fericire, nu se încadrează nici în tagma artiştilor care vor cu tot dinadinsul să epateze în aşa numita muzică „pour le connaisseurs“, „direcţia“ fiind una de mijloc, în care muzica beneficează de o strălucire aparte prin compoziţii inspirate şi mega – rafinament la nivelul de interpretare. Succesul este asigurat bineînţeles şi de poveştile spuse cu mare har de Marco Mendoza în timpul concertelor, care au darul de a creea o atmosferă intimă.

Din păcate, primele momente ale concertului au fost umbrite de mici probleme tehnice, care au făcut ca sound-ul să nu fie tocmai adecvat. Din fericire, problema tehnică a fost remediată de crew-ul artistului american rapid, astfel încât urechile celor prezenţi s-au bucurat de un sound memorabil, care caracterizează de altfel noua locaţie de evenimente muzicale din Timişoara.

Dincolo de muzică, asistenţa a avut parte de un artist care a dialogat în permanenţă cu cei aflaţi în faţa lui. Graţie talentului de „stroryteller“, Marco Mendoza a reuşit să le ofere celor prezenţi o seară de neuitat.

Show-ul a fost completat de prestaţia extraordinară a celor doi artişti care s-au aflat pe scenă alături de Marco Mendoza: tobarul John Macaluso şi chitaristul Michael McCrystal. Tobarul serii a reuşit să îi vrăjească pe spectatori cu un stil aparte, care i-a lăsat pe mulţi din sală cu gura căscată. Perfect normal, căci John Macaluso a colaborat de-a lungul timpului cu artişti ca Yngwie J. Malmsteen, James LaBrie, Riot, Symphony X, Ark sau TNT. Britanicul Michael McCrystal (Tygers of Pan Tang) a fost şi el la-nălţime, „executând“ câteva solo-uri deosebite.

Alături de piese din visteria Thin Lizzy sau Ted Nugent, spectatorii au avut parte şi de câteva piese din albumele solo ale lui Marco Mendoza, iar înainte de final a avut loc o tombolă în urma căreia o spectatoare a câştigat una dintre chitarele bass ale rockstar-ului, iar după concert Marco Mendoza s-a pus din nou la depănat poveşti, într-o inedită sesiune „meet and greet“ din care n-au lipsit pozele şi autografele.

Foto: Ovidiu Zimcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.