Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București. Agenda întrevederii cu președintele...

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București. Agenda întrevederii cu președintele Klaus Iohannis

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rador.ro

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ajuns astăzi, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, unde va participa la deschiderea sesiunii plenare a celei de-a 63-a reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO şi va merge, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, la Brigada Multinaţională NATO Sud-Est (MN BDE) de la Craiova, scrie Mediafax.

”Agenda întrevederii va include evaluarea concretă a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia, din anul 2016, şi la Reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles din mai 2017, precum şi pregătirea agendei şi rezultatelor viitorului Summit NATO din anul 2018.


Aspectele privind continuarea procesului de adaptare a Alianţei la mediul internaţional complex de securitate, cu accent pe postura NATO de apărare şi descurajare pe Flancul Estic, vor ocupa un loc important în cadrul discuţiilor. Convorbirile cu înaltul oficial vor fi urmate de o declaraţie comună de presă”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Cei doi oficiali vor participa şi la deschiderea sesiunii plenare a celei de-a 63-a reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO. Adunarea reuneşte 266 de membri cu drepturi depline ai legislativelor din cele 29 de ţări membre NATO, delegaţi din cele 12 ţări asociate, din ţările cu statut de membri asociaţi mediteraneeni şi observatori parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.