Secretele ceaiului: ce beneficii pentru sănătate aduc infuziile de plante sau fructe

Secretele ceaiului: ce beneficii pentru sănătate aduc infuziile de plante sau fructe

0
DISTRIBUIȚI

Este fără doar şi poate una din cele mai populare băuturi ale toamnei şi nu numai. Diversele arome şi sortimente disponibile pe piaţă fac din ceai una din cele mai iubite băuturi.

Dincolo de răsfăţul papilelor gustative, multe din ceaiurile pe care le bem de plăcere pot face adevărate minuni pentru sănătatea noastră. Mai jos vă prezentăm câteva din ceaiurile pe care le puteţi consuma pentru a vă îmbunătăţi starea de sănătate.

Ceaiul verde

Este una din cele mai populare băuturi la nivel mondial, într-o strânsă competiţie cu cafeaua. Infuziile de ceai verde se pot dovedi extrem de utile vara, graţie faptului că vă ajută să suportaţi mai bine canicula, reglând temperatura corpului.

Un alt motiv bun pentru care ar fi bine să introduceţi ceaiul verde în dieta dumneavoastră este faptul că acesta ajută la diminuarea nivelului glucozei de sânge şi ajută la arderea grăsimilor din organism dacă este consumat după fiecare masă. De asemenea, ceaiul verde este şi un puternic antioxidant şi diuretic. Tot pe lista cu plusuri ale minunatei băuturi regăsim şi faptul că aceasta stimulează activitatea cerebrală.

Fructe de pădure și hibiscus

Un ceai recomandat pentru cei care doresc un plus de energie. Acesta ajută la reducerea edemelor, are un efect răcoritor vitaminizând organismul. Printre efectele benefice ale ceaiului de fructe de pădure mai amintim şi mărirea rezistenţei corpului la căldură şi efectul tonic pe care îl are asupra sistemului nervos.


Un motiv în plus pentru care ceaiul de fructe de pădure nu ar trebui să lipsească din bucătăria dumneavoastră? Afinele au un conținut extrem de ridicat de antioxidanți!

Hibiscusul este deliciul perfect atunci când doriți să vă răcoriți cu o băutură dulce. Acesta ar trebui să fie nelipsit din dieta dumneavoastră din fiecare vară, întrucât reduce transpirația în zilele caniculare și ajută la purificarea sângelui. Ceaiul de hibiscus poate fi descris și ca un aliat perfect al doamnelor, căci printre proprietățile sale se numără și atenuarea simptomelor premenstruale. Ceaiul de hibiscus poate fi utilizat și cu pentru vindecarea rănilor sau mărirea elasticității pielii, prin aplicarea de comprese.

Ceaiul de levănțică

Este aliatul pefect pentru cei care nu pot adormi ușor. O infuzie din două lingurițe la o cană cu apă fiartă servite cu circa o oră înainte de ne pune la somn ne va scăpa de stările de agitație și de insomnie.

Nici cei care suferă de încordări musculare nu ar trebui să neglijeze efectele levănțicii, care poate fi adăugată în cada de baie. Aceeași levănțică are și efecte stimulatoare fiind un excelent tonic fizic și psihic, fiind recomandată în perioadele de de oboseala si surmenaj fizic sau psihic. Dacă doriți să slăbiți, dați fuga la plafar și cumpărați neaparat ceai de levănțică. În combinație cu ceaiul verde, acesta este un aliat de nădejde în obținerea siluetei de vis.

Ceai de mușețel

Ameliorează durerile de stomac şi simptomele sindromului de intestin iritabil, precum şi refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea şi durerile de încheieturi, iar asta se datorează uleiurilor esenţiale precum alfa-bisabolol şi matricină, care au proprietăţi antiinflamatorii.

De asemenea, ceaiul de muşeţel este excelent pentru prevenirea răcelilor de sezon şi pentru întărirea sistemului imunitar, datorită substanţelor cu efect antibacterian şi detoxifiant.

Muşeţelul face minuni şi în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnii şi anxietate. O ceaşcă de ceai de muşeţel băută cu 30-45 de minute înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.