Soluția propusă de un ginecolog timișorean pentru a preveni fenomenul „mamelor-copii” în...

Soluția propusă de un ginecolog timișorean pentru a preveni fenomenul „mamelor-copii” în România

0
DISTRIBUIȚI

Un medicul ginecolog din Timișoara trage un semnal de alarmă în ceea ce privește educația sexuală în România. Astfel, Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, spune că nu este normal ca la aproape 28 de ani de la ieșirea României din comunism, să fim pe primul loc în Europa la numărul de avorturi.

„Vorbim despre o rată uriașă a avortului în România. După 27 de ani de la Revoluție, nu cred că este normal să ne mândrim că suntem pe primul loc ca număr de avorturi raportate. Dacă le mai punem și pe cele neraportate, cred că nu vom fi ajunși în următorii ani de zile niciodată”, consideră Marius Craina.

De asemenea, medicul timișorean este de părere că este inadmisibil ca România să fie pe locuri fruntașe și în ceea ce privește diagnosticarea cancerului în stadii avansate.

„După câțiva ani de la introducerea programul de screening în cancerul de col uterin, rata de monitorizare a populației se ridică la doar 12%, ținând cont de sumele uriașe pe care Guvernul României și Ministerul Sănătății le alocă pentru acest program.


Este inadmisibil ca după aproape cinci ani de zile, să raportăm o asemenea cifră a numărului de femei care au fost supuse și au trecut prin testul de screening”, a mai explicat Marius Craina.

Directorul Spitalului Județean Timișoara mai spune că o soluție pentru scăderea numărului de avorturi și a nașterilor la minore ar fi introducerea educației sexuale în școlile din România.

„Obligatoriu ar trebui implementată în școli educația sexuală. Din păcate, din 180.000 de nașteri (n.r. înregistrate în anul 2016 în România), 11.000 au fost la femei tinere, domnișoare sub 18 ani, la minore. Este inadmisibil să avem 11.000 de nașteri la minore. Sincer, nu ne face deloc cinste. Educația trebuie să fie făcută din familie și din școală”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.