Sorin Drăgoi a publicat programul prin care vrea să-i ia scaunul lui...

Sorin Drăgoi a publicat programul prin care vrea să-i ia scaunul lui Gino Iorgulescu. Ce sumă afirmă că a adus la ACS Poli și ce promisiuni inedite face cluburilor

0
DISTRIBUIȚI

Candidat la alegerile din 23 octombrie pentru șefia Ligii Profesioniste, Sorin Drăgoi și-a publicat azi programul complet prin intemediul site-ului clubului ACS Poli. Președintele timișorenilor promite în acesta mai multe schimbări în cadrul LPF, în special în relația forului cu cluburile de fotbal. Nu lipsesc propunerile inedite, precum introducerea experimentală a arbitrajului video la jocurile din Liga I, dar nici laudele pentru salvarea miraculoasă a echipei pregătite de Ionuț Popa.

După ce a făcut turul televiziunilor ca într-o adevărată campanie electorală, în care o parte din inițiative au fost anunțate, șeful lui ACS Poli a publicat și ”Programul-Candidatură” complet – ”Privind organizarea și dezvoltarea activității fotbalistice profesioniste”. Sorin Drăgoi se laudă în introducere cu salvarea echipei timișorene de la retrogradare în sezonul trecut, ”alături de o echipă administrativă profesionistă și onestă, împreună cu echipa și staff-ul tehnic”. În ”C.V.-ul” de candidatură Drăgoi adaugă și experiența inedită ca vicepreședinte al Federației Române de Golf.

Cele 12 capitole ale programului publicat pe site-ul lui ACS Poli aduce critici LPF-ului și numeroase promisiuni legate de transparența prin care va funcționa forul în relațiile cu cluburile. Sorin Drăgoi atacă situația din sezonul trecut, când regulamentul neclar din play-off a dus la deciderea campioanei României la TAS. Dar nu uită nici eșecul organizării Cupei Ligii: ”Nu se poate ca timp de doi ani cluburile să nu primească nicio asigurare în ceea ce privește niște sume pe care trebuie să le încaseze dintr-o competiție organizată de Ligă”.


Clubul său fiind păgubit din acest punct de vedere.

O mare promisiune făcută de contracandidatul ”tăcutului” Gino Iorgulescu e legată de partea financiară. Deși nu se arată soluții concrete, Drăgoi vorbește de creșterea sumelor de la sponsori, în condițiile în care cluburile depind în mare măsură de banii TV. Mai mult, președintele lui ACS Poli vorbește de o sumă imensă care ar fi ajuns la clubul timișorean, din alte surse, în ediția trecută. ”Așa cum am reușit atragerea de sponsori la clubul pe care-l conduc, în perioada 2016-2017, aducând 550.000 de euro la Poli Timișoara, pot spune că prin vizibilitatea și forța ei, Liga Profesionistă de Fotbal poate genera sponsorizări mai mari, în beneficiul cluburilor!”, se arată în programul lui Drăgoi.

Alte teme abordate sunt ”Dezvoltarea relației cu instituțiile statutului”, corelarea regulamentului cu legile în vigoare, sprijin pentru jucătorii fără contract din primele două eșaloane prin organizarea unor cantonamente, reînființarea unui campionat de tineret sau inovația în tehnologie și comunicare. Interesant e că aici sunt numeroase puncte la care ACS Poli a suferit grav, și nu neapărat din cauza fondurilor limitate. ”LPF va deveni mai interactivă, cu aplicații accesibile, friendly și necesare. Vreau să fim punctul de legătură în popularizarea Ligii 1, în marketing, ticketing, merchandising și social media”, se mai arată în comunicat. Amintim că la meciurile echipelor timișorene de pe ”Dan Păltinișanu” nici măcar internetul pentru jurnaliști nu funcționează. De fiecare dată problema se motivează prin faptul că stadionul aparține de CJ Timiș.

Programul complet de candidatură al lui Sorin Drăgoi poate fi vizualizat AICI. Președintele lui ACS Poli concurează cu actualul șef al LPF, Gino Iorgulescu, pentru un mandat de cinci ani de zile.

Neaga, suspendat o lună

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat pe Adrian Neaga, delegatul timișorenilor la jocul cu Concordia Chiajna, cu o lună de suspendare plus o amendă de 720 lei pentru părăsirea neregulametară a spațiului tehnic în timpul partidei de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.