Șpaga, negociată ca la piață de politicieni cu omul de afaceri Florin...

Șpaga, negociată ca la piață de politicieni cu omul de afaceri Florin Măran. Ce probă zdrobitoare are DNA împotriva fostului primar din Peciu Nou

0
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA Timișoara, demarată după ce omul de afaceri Florin Măran, patronul firmei Tehnocer, care era anchetat pentru evaziune fiscală a depus un denunț, a scos la iveală modul în care funcționează lucrurile în administrația locală. Tehnocer este compania care, în ultimii ani, a avut un număr record de contracte pentru lucrări, atât cu primăriile din Timiș, cât și cu Consiliul Județean Timiș.

În propunerea de arestare a fostului primar al comunei Peciu Nou, liberalul Ioan Fărcălău, apar detalii halucinante despre cum se negociau comisioanele.


Dacă inițial, deputatul Gheorghe Ciobanu a cerut, la vremea respectivă, 5% din valoarea totală a contractului de realizare a canalizării în Peciu Nou, pe motiv că s-a bătut la București pentru a aduce finanțarea, ulterior pretențiile au crescut la 7%. DNA a înregistrat o discuție în care Măran și Fărcălău au discutat și negociat pe tema comisionelor. Deși inițial trebuia să primească și el 5%, în urma calculelor a reieșit că primarul de atunci din Peciu Nou ar fi primit cu adevărat 4,5%. Acesta, nervos, a spus că, în aceste condiții, ar putea renunța la înțelegere.

Ioan Fărcălău a scris pe o bucată de hârtie toate calculele despre împărțirea șpăgilor, aceasta ajungând ulterior în posesia DNA și fiind probă la dosar. La ultima întâlnire monitorizată de anchetatori, Fărcălău a primit 2000 euro și un ceas. Acesta a fost găsit în timpul percheziției efectuate la locuința fostului edil. Vă reamintim că Ioan Fărcălău a fost, ieri, arestat pentru 30 de zile la domiciliu printr-o decizie a Tribunalului Timiș pentru luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.