Teatrul Național Timișoara, în turneu prin țară. La ce festivaluri participă

Teatrul Național Timișoara, în turneu prin țară. La ce festivaluri participă

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul național timișorean va fi prezent, în luna octombrie, cu patru spectacole și șase reprezentații pe scene prestigioase din țară. Câteva dintre cele mai reușite montări ale sale vor putea fi văzute la mai multe festivaluri.

La teatrul „Odeon” din București va fi prezentat, în 3 octombrie, spectacolul „Hamlet” după W. Shakespeare, în care povestea prințului Danemarcei e legată de tragedia de la Colectiv, unde s-au năruit speranțele atâtor tineri. Spectacolul e realizat de Ada Lupu Hausvater, iar muzica e semnată de trupa Subcarpați, care mixează ritmuri urbane cu teme din folclorul românesc. Aceeași piesă va putea fi văzută tot la teatrul „Odeon” și în 9 octombrie, în cadrul festivalului FESTin PE BULEVARD, organizat de teatrul Nottara.

În ziua următoare, în sala teatrului „Excelsior” din capitală, va avea loc o reprezentație cu spectacolul „Say it now!”, în cadrul Teen-Fest Excelsior 2017, o piesă care abordează probeme ale tinerei generații prin povestea unui adolescent rătăcit în spațiul virtual. Spectacolul va fi prezentat în 6 octombrie și la teatrul „Luceafărul” din Iași, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, și în aceeași zi, la Oravița, teatrul timișorean va fi prezent pe scenă cu spectacolul „Aeroport” de Ștefan Caraman, o poveste despre dragoste și însingurare, care va fi jucat în cadrul Galei Teatrelor Naționale „Oravița 2000”.

Sala Studio a Teatrului Național din București va găzdui, în 22 octombrie, spectacolul „Rambuku” de Jon Fosse, în cadrul Festivalului Național de Teatru, o fascinantă poveste despre felul în care dragostea supraviețuiește spațiului și timpului, și chiar vieții înseși.


Muzica este semnată de Mihai Dobre, fondator al trupei Șuie Paparude.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.