Timiș, județul cu tot mai puțini șomeri. Vezi cifrele oficiale

Timiș, județul cu tot mai puțini șomeri. Vezi cifrele oficiale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Vocativ Plus

Tot mai puține persoane din județul Timiș nu au un loc de muncă. Dacă la sfârșitul lunii martie, erau înregistrate 3.920 de persoane care dețineau statutul de șomeri, la sfârșitul lunii septembrie, numărul acestora a scăzut cu 128, ajungând la 3.792.

Astfel, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș, rata șomajului în județul nostru este de doar 1,09%. Din cei 3.792 de șomeri înregistrați, 2.021 sunt femei.

AJOFM Timiș transmite că beneficiari de indemnizații sunt 1.522 de persoane, iar restul sunt neindemnizate. În ceea ce privește situația pe grupe de vârstă, cei mai mulți dintre șomeri – aproape 28% – au vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, 20%, peste 55 de ani, 19%, între 30 și 39 ani, 15% între 50 și 55 ani, 11% sunt tineri sub 25 de ani, iar 7% cu vârste între 25 și 29 ani.

Datele făcute publice de reprezentanții AJOFM Timiș mai arată că majoritatea persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă au doar studii primare sau gimnaziale – 54%, iar 28% sunt absolvenți de liceu sau al unei școli postliceale.


De asemenea, în evidențele instituției se află și 665 de absolvenți de studii superioare.

Cele mai multe persoane șomere sunt, așa cum era de așteptat, în Timișoara – 1.821, alți 529 de șomeri erau înregistrați la unitatea locală Lugoj, 401 la Sânnicolau Mare, iar restul, în punctele de lucru din Făget, Buziaș, Jimbolia și Deta.

Ce câștigă firmele care angajează șomeri

Pe de altă parte, în luna septembrie, la nivelul județului Timiș erau înregistrate 2.514 locuri de muncă, repartizate astfel: 1.417 pentru muncitori, 819 pentru persoane cu studii medii și doar 278 pentru cele cu studii superioare.

Peste 2.400 de locuri de muncă disponibile în județul Timiș au provenit din sectorul privat, iar 112 din cel public.

Pentru a veni în sprijinul companiilor aflate în căutarea de angajați tineri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș organizează, în data de 20 octombrie, “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”, la Casa Tineretului din Timișoara.

“AJOFM Timiș face cunoscut faptul că, în baza Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, se subvenționează locurile de muncă pentru angajatorii care încadrează: absolvenți ai unor instituții de învățământ, șomeri peste 45 de ani sau șomeri care sunt părinți unici întreținători ai familiilor monoparentale, tineri expuși riscului marginalizării sociale, persoane cu dizabilități, șomeri neindemnizați, care timp de un an vor primi pentru fiecare angajat o sumă a cărei valoare este fixă sau raportată la indicatorul social de referință”, comunică AJOFM Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.