Timișoara Saracens începe provocarea europeană în compania italienilor de la Petrarca. Matt...

Timișoara Saracens începe provocarea europeană în compania italienilor de la Petrarca. Matt Williams anunță vești bune legate de componența lotului

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens, eliminată de Krasny Yar în precedenta aventură continentală. Foto: Gabriel Brezeanu

Campioana României revine sâmbătă într-o nouă competiție continentală. Timișoara Saracens începe lupta în Continental Shield, pentru calificarea în următoarea ediție a Challenge Cup, pe teren propriu cu italienii de la Petrarca Rugby. Antrenorul Matt Williams spune că va avea la dispoziție pentru debutul continental cea mai bună echipă de până acum.

”E o săptămână palpitantă pentru club. Jucăm într-o competiție europeană. Suntem foarte motivați și recunoscători să jucăm în această competiție. Sper să ne descurcăm bine și să avem parte de susținere din partea publicului”, a declarat Matt Williams, ”principalul” Timișoara Saracens.

Petrarca Rugby e o formație din Padova care în acest sezon ocupă locul 3 în campionatul italian. ”Sunt o echipă foarte bine organizată. Scopul acestor jocuri e să evoluezi la un nivel înalt. Petrarca e o echipă în formă, are jucători solizi, mari, ceea ce e într-adevăr e o provocare. Fiecare săptămână va fi dificilă, și cu echipa din Lisabona, face parte din provocare, va trebui să evoluăm mai bine”, a mai spus Williams.

O veste bună pentru Saracens de Banat e revenirea lui Michael Stewart în echipă.


”Avem jucători care nu revin decât în ianuarie. Precum Steve Shennan, dar pentru sâmbătă vom avea cea mai bună echipă de până acum. E un punct esențial pentru noi. Încrederea revine în echipă”, a conchis tehnicianul.

Antrenorul bănățenilor și-a adus și un ”secund” din Australia pe Bega. Daniel Roach se ocupă în primul rând de defensiva campionilor. El a fost la Ulster și la Sydney alături de Matt Williams. ”Mulțumesc lui Matt pentru această oportunitate, mă bucur de această perioadă. Oamenii și orașul sunt fantastici. E o săptămână foarte palpitantă. Europa înseamnă cel mai înalt nivel. Așteptăm provocarea, va fi una extraordinară, sperăm să atragem suporteri în acest weekend. Ne-am pregătit bine, am încredere în jucători”, a spus Dan ”Harvey” Roach.

”Ne așteptăm la cea mai importantă săptămână a acestui sfârșit de an. Vom întâlni Petrarca, trebuie să abordăm meciul la victorie. Am avut o săptămână foarte bună. Băieții sunt foarte încrezători. După părerea mea va fi cea mai bună echipă pe care o putem alinia”, a precizat Valentin Popârlan, căpitanul Timișoara Saracens.

”Ne aflăm în fața debutului în cel de-al treilea sezon de Europa practic. Acest lucru spune multe despre planurile de viitor ale echpei, despre munca depusă în acești ani la Timișoara. Nu e ușor să reprezinți România trei ani în Europa. Vreau să mulțumesc băieților pentru oportunitatea de a juca în Europa. Sunt sigur că vom debuta cu o victorie. E un obiectiv pe care nu putem să-l ratăm. Nu am avut cel mai bun start de sezon. Suntem pe locul 3, cu o înfrângere și două egaluri. Dar am încredere că am intrat pe o pantă ascendentă și se va vedea cu Petrarca și la Lisabona. Singurul obiectiv e calificarea în Challenge Cup”, a concluzionat Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului timișorean.

Partida Timișoara Saracens – Petrarca Rugby se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, pe Stadionul ”Dan Păltinșanu”. Peste o săptămână deținătoarea titlului se va deplasa la Lisabona tot în Continental Shield.

Timișoara Saracens (echipa probabilă, primul 15): Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan (cpt.), Drenceanu, Doyle, Morrison, Stewart, Seniloli, Tangimana, Umaga, Hunt, Manumua, Helu, Luke Samoa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.