Victorie muncită pentru Timișoara Saracens la startul noii campanii europene. ”Decarul” lui...

Victorie muncită pentru Timișoara Saracens la startul noii campanii europene. ”Decarul” lui Petrarca Rugby a impresionat în Banat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara Saracens a debutat astăzi cu un succes în Continental Shield, competiția de calificare în Challenge Cup. Campioana României a avut parte de o opoziție puternică din partea italienilor de la Petrarca Rugby din Padova, dar a reușit să se impună cu scorul de 29-25. Toate punctele oaspeților a fost înscrise de numărul 10, Andrea Menniti-Ippolito, jucător care a marcat prin toate procedeele.

Bănățenii păreau să aibă meciul la dispoziție după un start cu 6-0 din penalitățile convertite de Luke Samoa. Oaspeții au revenit însă în joc greație lui Menniti-Ippolito. Mai întâi acesta a avut inspirația de a trimite din mână, reușind un prim drop goal, urmat de eseu și de transformare. Practic după un sfert de oră acest a marcat prin toate mijloacele posibile. Mai mult, a făcut-o și în urma unei lovituri de pedeapsă iar Petrarca a dat semne că nu a venit doar în scop turistic. La 6-13, în urma unui alt drop goal Menniti, a început și munca de recuperare a bănățenilor. Dar reușita lui Samoa, tot din penalitate, a fost practic anulată tot de o lovitură de pedeapsă concretizată de ”decarul” oaspeților. Chiar dacă Acosta, de la italieni, a văzut primul ”galben”, și la acest capitol situația s-a ”corectat” pe finalul reprizei când a fost expulzat temporar și Tangimana Fonovai, pedeapsă în urma căreia Menniti-Ippoliti a stabilit scorul pauzei: 16-19.

La reluare Timișoara Saracens a avut inițiativa și a lovit prin Seniloli pe zonă centrală. Eseu transformat pentru un avantaj de patru puncte pentru gazde. Numărul 10 de la Petrarca nu s-a lăsat și a redus din diferență pentru ca apoi să execute și pentru 23-25! A fost o reușită amară pentru români, oarecum contrar cursului după o eroare defensivă care putea fi pedepsită chiar și cu un eseu. În fine, neconcordanțele au fost salvate de exactitatea lui Luke Samoa din final. Acesta a punctat de două ori consecutiv de la mare distanță iar defensiva ”sarazinilor” nu a mai putut fi depășită.

Un start pozitiv în noua competiție pentru Saracens TM, pentru care urmează sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 17.00, un joc în Portugalia, pe terenul celor de la CDU Lisabona.

”E o victorie (foarte) mare”

Atât ”principalul”, cât și căpitanul bănățenilor au subliniat cât de important a fost succesul de azi, mai ales după o perioadă în care deținătoarea titlului intern nu a impresionat. ”E o victorie mare, cu o echipă foarte bine organizată, știam că va fi peste nivelul SuperLigii. De aceea e Europa, a trebuit să facem o muncă grea, au avut o tactică inteligentă. Ne-au provocat în toate aspectele. Decarul lor e un jucător extraordinar de picior, a ratat ultima, deci înseamnă că e om. Trebuie să dau credit echipei, azi au fost curajoși, nu puteam să le cer mai mult din punct de vedere fizic. Încă facem greșeli…”, a declarat Matt Williams.

”E o victorie foarte mare, ne-am îndeplint azi obiectivul. E important că am câștigat primul meci. Ei s-au apropiat greu de terenul de țintă, de aceea au încercat de la distanță.


Am luptat ca la Rovine și se vede pe tabela de marcaj. Am depus un efort foarte mare. Cele două meciuri mai ușoare în campionat ne-au conferit încredere și ne-a revenit plăcerea de a marca”, a spus Valentin Popârlan.

”Timișoara e o echipă mare. I-am analizat, știam că va fi greu pentru că ei au jucat și anul trecut în cupele europene. Cred că dacă ei ar fi în prima ligă ar putea câștiga campionatul sau oricum ar fi între primele două formații. Sunt mulțumit de băieți, voi revedea meciul, dar au făcut o muncă bună pe plan defensiv, doar poate prea multe penalități acordate”, a subliniat Andrea Marcato, antrenorul lui Petrarca.

”Am făcut un meci bun, suntem dezamăgiți de final, mie îmi pare rău de ultima lovitură, dar așa e în sport, așa e rugby-ul. A fost un meci plăcut, o plăcere să jucăm aici. Știm ce avem de îmbunătățit. Timișoara e o echipă foarte fizică, dar de asemenea construiește bine și are jucători internaționali buni. A fost o onoare să jucăm într-un astfel de meci, cu ritm bun, cel mai bun meci din acest sezon pentru noi”, a conchis Andrea Menniti-Ippolito, protagonistul celor de la Petrarca.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan (cpt.), Drenceanu, Doyle, Morrison, Stewart, Seniloli, Tangimana, Umaga, Hunt, Manumua, Helu, Luke Samoa. Rezerve: Sabău, Doge, Mariș, Mureșan, V. Rus, Rupanu, Fl. Popa, Simionescu. Antrenor: Matt Williams.

Petrarca Rugby Padova: Fadalti; Capraro, Bettin, Bacchin, Rossi; Menniti-Ippolito, Francescato; Michieletto, Nostran, Conforti; Saccardo (cpt.), Gerosa; Vannozzi, Santamaria, Acosta. Rezerve: Borean, Delfino, Rossetto, Cannone, Salvetti, Cortellazzo, Favaro, Bernini. Antrenor: Andrea Marcato.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.