Timișorenii strâng gunoiul la Arad: Retim SA a câștigat o licitație la...

Timișorenii strâng gunoiul la Arad: Retim SA a câștigat o licitație la care a fost singura participantă

0
DISTRIBUIȚI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad a semnat cu firma timișoreană Retim Ecologic Service S.A. un contract de operare pentru colectarea deșeurilor din zona de vest a județului Arad, care cuprinde 25 de localități, printre care municipiul Arad, orașele Nădlac, Pecica, Curtici, Sântana și Pâncota, în urma finalizării unui proiect european în valoare de aproximativ 30 de miliooane de euro.

Locuitorii din orașe vor plăti aproximativ 8 lei pe lună pentru colectarea deșeurilor, în timp ce în localitățile rurale costurile vor fi de aproximativ 3 lei pe lună.


Se va promova colectarea selectivă a deșeurilor, ceea ce presupune saci separați pentru gunoiul menajer, hârtie, metal și plastic iar contractele vor fi încheiate direct între Retim și locuitori. Câștigătorii licitației vor distribui pubelele și containerele și au dat asigurări că în cel mult șase luni de la semnarea contractului, noul sistem de colectare va funcționa la capacitate maximă.

Județul Arad a fost împărțit în cinci zone și pentru fiecare a fost organizată câte o licitație. Contractul cu Retim este primul care s-a încheiat, celelalte licitații fiind încă în curs de derulare. Zona câștigată de Retim este cea mai mare din județ, cuprinzând Aradul, cinci orașe și 19 comune. Potrivit specialarad.ro, firma timișoreană a fost singura care a participat la licitație.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.