Timișul așteaptă 45.000 de doze de vaccin antigripal. Cine va fi imunizat...

Timișul așteaptă 45.000 de doze de vaccin antigripal. Cine va fi imunizat gratuit

0
DISTRIBUIȚI

racealaSe apropie sezonul rece, astfel că medicii de familie din județul Timiș se pregătesc să deruleze campania de vaccinare antigripală gratuită. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, pentru anul 2017, au fost solicitate 45.000 de doze de vaccin antigripal, care urmează să sosească în perioada imediat următoare.

DSP Timiș transmite că au acces gratuit la vaccinarea antigripală persoanele care au peste 65 de ani, copiii cu vârsta între șase luni și cinci ani, persoanele instituționalizate, femeile însărcinate, personalul medical, bolnavii cronici, respectiv cei cu boli respiratorii, metabolice și cardiovasculare.

„Vaccinul antigripal este distribuit medicilor de familie pentru a vaccina pacienții incluși în grupele cu risc de îmbolnăvire și în spitale pentru imunizarea personalului medical.


Vaccinul antigripal oferă protecție în proporție de 80% împotriva manifestării bolii”, comunică DSP Timiș.

Medicii transmit că persoanele considerate cu risc crescut de îmbolnăvire pot lua virusul gripal mai ușor și pot suferi, ulterior, complicații severe. Alături de vaccinare, medicii recomandă o igienă cât mai strictă, spălarea repetată a mâinilor cu apă și săpun, folosirea batistelor de unică folosință în caz de strănut, tuse, evitarea contactului apropiat cu persoane bolnave, evitarea spațiilor aglomerate, o alimentație bogată în legume, fructe, produse lactate și consum de apă, îmbrăcăminte adecvată sezonului rece și mișcare în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.