Trei mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina...

Trei mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat UPDATE Operațiune de salvare în desfășurare

0
DISTRIBUIȚI

Trei mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, mai mulţi angajaţi reuşind să iasă la timp.

Tavanul unei galerii a cedat, iar trei persoane au fost prinse în subteran. Echipele de salvatori și conducerea exploatării au intrat în mină, a spus la Digi24 Darius Câmpean, președintele sindicatului „Muntele”.

El a precizat că surparea s-a produs la o adâncime de circa 500 de metri.

„Starea echipamentului este extrem de gravă, lucrăm cu instalații și utilaje vechi”, a mai spus liderul sindical pentru sursa citată.

El a mai spus că surpări au loc destul de des în abataje, dar de obicei sunt de dimensiuni mici și sunt controlate. De această dată, surparea a fost de dimensiuni mai mari, a precizat Darius Câmpean.

Informația a fost confirmată de secretarul de stat din Ministerul Energiei Doru Vișan.

UPDATE Cei trei angajați ai minei Lupeni care au rămas blocați la peste 400 de metri sub pământ, în urma unei surpări de teren, sunt în viață, a transmis Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Potrivit reprezentanților instituției, în momentul surpării se aflau în abatajul, cu o lățime de aproximativ patru metri și o înălțime de doi metri, 11 persoane.


Opt mineri au reușit să se salveze, șapte dintre ei fiind implicați în derularea operațiunilor de suport tehnic, iar trei mineri, cu vârste între 39 și 43 de ani, au fost blocați de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri.

În total, două echipe alcătuite din 14 salvatori minieri sunt implicați în operațiunile de salvare. Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, unul dintre cei opt mineri care s-au autoevacuat prezenta traumatisme la nivelului toracelui, motiv pentru care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Petroșani cu o ambulanță.

Concomitent, subprefectul județului Hunedoara a convocat la sediul minei Grupul de Suport Tehnic. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dislocat la exploatarea minieră o ambulanţă de terapie intensivă și o autospecială de transport victime multiple.

În plus, un elicopter SMURD a aterizat la spitalul din Petroşani, fiind pregătit să preia răniţii care necesită transportul de urgenţă spre clinici de specialitate.

Reprezentanții ISU mai comunică faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara s-a autosesizat în acest caz. O echipă condusă de inspectorul șef s-a deplasat la sediul minei Lupeni, iar unul dintre inspectorii de protecția muncii, inginer minier, a coborât în subteran alături de salvatori pentru a demara verificările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.