Un sfert dintre studenții Universității de Medicină din Timișoara sunt străini. Ce...

Un sfert dintre studenții Universității de Medicină din Timișoara sunt străini. Ce sumă uriașă aduc instituției

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara atrage studenți străini ca un magnet. 25% dintre studenții înscriși în instituția de învățământ superior sunt din alte țări, iar taxele de școlarizare pe care le plătesc nu sunt deloc mici. Astfel, în fiecare an, în conturile universității timișorene intră peste nouă milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, în acest an academic sunt înscriși, în total, 6.800 de studenți.


1.749 sunt străini, iar dintre aceștia, 281 „boboci”.

Cei mai mulți studenți străini sunt înscriși la Facultatea de Medicină – 1.131, urmată de Facultatea de Farmacie – 339 și de Facultatea de Medicină Dentară – 279. Cei de la facultățile de Medicină și Farmacie scot din buzunar în fiecare an 5.000 de euro, iar studenții străini de la Facultatea de Medicină Dentară – 6.000 de euro anual.

„Studenții străini provin din peste 50 de țări ale lumi, atât țări ale Uniunii Europene, cât și țări terțe. Țările predominante din care provin studenții străini sunt: Germania, Italia, Israel, Tunisia, Maroc, Franța, Grecia. Tinerii străini aleg universitatea noastră datorită reputației excelente, mediului academic performant, standardelor înalte de educație și gradului ridicat de interculturalitate”, transmit reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.