Unul dintre cele mai vechi hoteluri din vestul țării, în care au...

Unul dintre cele mai vechi hoteluri din vestul țării, în care au concertat Franz Liszt și Johann Strauss fiul, a fost vândut. Vezi valoarea tranzactiei

0
DISTRIBUIȚI

hotel ardealul

Hotelul Ardealul din centrul Aradului, în care au concertat Franz Liszt și Johann Strauss fiul, a fost vândut, în luna octombrie, cu aproximativ un milion de euro.

Hotelul Ardealul, cel mai vechi din orașul Arad, a fost scos de mai multe ori la vânzare de către proprietari, în ultimii ani.


La începutul lunii octombrie, hotelul clasificat cu o stea a fost vândut cu aproximativ un milion de euro.

Noul proprietar nu a cumpărat întreaga clădire, ci doar intrarea în hotel, aflată la parter, și cele două etaje ale imobilului, în care funcționează unitatea hotelieră. Restul spațiilor comerciale de la parter nu au fost vândute.

Hotelul Ardealul, cu denumirea istorică de „Grand Hotel Crucea Albă”, a fost fondat în anul 1841. Monumentul istoric a fost construit de Franz Mahler pe locul unui han din secolul al XVIII-lea.

De-a lungul timpului, hotelul a găzduit personalități marcante ale vieții cultural-artistice ale vremii, printre care George Coșbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga, George Enescu, Jules Massenet, Francois Copee, Andy Endre și Arany Janos.

De asemenea, în sala de festivități a hotelului au concertat Franz Liszt (1846), Johann Strauss fiul (1847), Johannes Bramms (1879) sau Pablo Cassalis (1912).

Hotelul Ardealul a fost restaurat în anul 1974 și are o capacitate de peste 200 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.