Val de anchete la o şcoală, după ce un învăţător ar fi...

Val de anchete la o şcoală, după ce un învăţător ar fi bătut o elevă de 9 ani. Anul trecut, dascălul a fost schimbat din funcţia de director, după o reclamaţie similară

0
DISTRIBUIȚI

Poliţia şi conducerea şcolii din Viişoara, judeţul Botoşani, au început anchete, după ce o fetiţă de 9 ani a reclamat faptul că a fost lovită de mai multe ori de un învăţător. Anul trecut, dascălul a fost schimbat din funcţia de director, după o reclamaţie similară, informează Mediafax.

Poliţiştii din Botoşani s-a autoseziat şi au început cercetările penale după ce o fetiţă de 9 ani, elevă la şcoala din Viişoara, ar fi fost agresată în timpul orelor de învăţător. O altă anchetă a fost declanşată şi de instituţia de învăţământ.

Eleva de clasa a doua a reclamat faptul că a fost lovită de mai multe ori de învăţător.


Fetiţa s-a plâns mamei că a fost lovită în timpul orelor şi refuză să mai meargă la şcoală, un incident similar având loc şi anul trecut.

“M-am dus după ea la şcoală şi când a ieşit m-a luat în braţe şi-a început să plângă, spunându-mi că a fost bătută. Nu pot să o duc dimineaţă la şcoală, plânge, plânge că o bate iar învăţătorul şi o loveşte de perete cu spatele”, a spus Rodica Tănase, mama fetiţiei agresate.

Femeia spune că problemele au început încă de anul trecut, când fetiţa a povestit părinţilor că învăţătorul ar fi lovit un alt copil. Şi atunci fetiţa ar fi fost agresată de învăţător pentru că a spus acasă ceea ce se întâmpla la şcoală, iar în urma reclamaţiilor făcute de mamă, dascălul a fost schimbat din funcţia de director al unităţii de învăţământ.

Anul acesta, scena s-ar fi repetat, iar mama a depus o nouă plângere la conducerea şcolii.

”Şcoala a iniţiat o comisie de cercetare disciplinară, urmând ca rezultatele anchetei să ne fie comunicate şi nouă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Botoşani, Ciprian Manolache.

Învăţătorul acuzat susţine că nu este adevărat ceea ce spune fetiţa. “Noi ne-am autosesizat din oficiu şi am declanşat o anchetă pentru a cerceta împrejurările în care a avut loc incidentul de la şcoala din Viişoara”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, inspector Maria Carp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.