Vergina Popescu, inspectorul șef din Timiș, acuzată de Corpul de control al...

Vergina Popescu, inspectorul șef din Timiș, acuzată de Corpul de control al ISC de incompatibilitate și conflict de interese

1
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unui document al Corpului de Control al Inspectoratului de Stat în Construcții în care Vergina Popescu, șeful ISC Timiș, este acuzată de incompatibilitate și posibil conflict de interese. Vă reamintim faptul că am dezvăluit, în urmă cu câteva zile, că Primăria Timișoara a încheiat cu soțul acesteia, Ioan Popescu, care este diriginte de șantier, mai multe contracte, cel puțin în unul dintre cazuri – cel al reabilitării blocurilor- lucrările supervizate de Ioan Popescu fiind verificate de inspectoratul condus de Vergina Popescu. De asemenea, Ioan Popescu a fost diriginte de șantier și la lucrări ale Primăriei Timișoara unde firma constructoare a fost Stareto SRL, cea care a reabilitat și porțile de intrare în Timișoara cu 112.000 euro, cea de pe Calea Lugojului prăbușindu-se și ucigând un student de 24 de ani.

Raportul Corpului de control al ISC a consemnat la capitolul ”incompatibilități privind funcționarii publici din cadrul IJC Timiș” două situații în care dirigintele Ioan Popescu a înaintat programele pentru controlul calității lucrărilor, iar ISC Timiș le-a avizat, printre semnături fiind și cea a Verginei Popescu.


Cele două cazuri identificate în timpul controlului sunt proiectul Primărie Timișoara de trafic management și supraveghere video și un alt proiect de reabilitare a unei clădiri. ”Se constată că există situații privind conflictul de interese, nu incompatibilități, pentru inspectorul șef județean al IJC Timiș,prevăzute atât în Legea 161/2003, cap. II, secț. 4, art.79, cât și în Codul Penal, art. 301. În acest sens, inspectorul șef județean al IJC Timiș a participat la luarea deciziilor (a repartizat lucrări, a avizat programe de faze determinante) la care soțul său, Popescu Ioan, este/ a fost diriginte de șantier. Agenția Națională de Integritate fiind singura instituție abilitată să efectueze verificări privind regimul conflictului de interese, propunem sesizarea acestei instituții în vederea efectuării verificărilor ce se impun”, se arată în raportul de control.

ISC a confirmat, oficial, faptul că a fost un control la inspectoratul Timiș, în urma unei sesizări, dar a refuzat să facă publice concluziile și măsurile dispuse, învocând confidențialitatea și un ordin intern care contravine Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public. Vergina Popescu a susținut că ”a fost un control după ce a depus un coleg nemulțumit o plângere. Nu este niciun conflict de interese sau incompatibilitate pentru că eu au semnat doar de luare la cunoștință ca și inspector șef pe acele documente care erau întocmite de colegii mei. Cei de la corpul de control au scris ce au considerat, dar conducerea ISC a luat ce măsuri a considerat. Nu e nicio problemă”.

1 COMENTARIU

  1. wergina face pe virgina… fata mare de pe la gorju care musai sefa in Banat putea ateriza! A terminat subing. la seral la constructii- instalatii sanitare, adica wc, latrine ! Sa vedeti declaratia de avere…!? Dar doctorat in smecherie nu are ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.