Viceprimarul Diaconu refuză să facă publică autorizația de construire, pe care a...

Viceprimarul Diaconu refuză să facă publică autorizația de construire, pe care a semnat-o, pentru poarta morții de pe Calea Lugojului

0
DISTRIBUIȚI

 

 

Primăria Timișoara încalcă legea pentru a ascunde de opinia publică informațiile legate de modul în care poarta de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit și l-a ucis pe Vlad Baici, de 24 de ani, a fost reabilitată. Vă reamintim că lucrările de reabilitare a acestei porți și a celei de pe Calea Aradului s-au făcut după ce, în octombrie 2014, Primăria Timișoara a emis, în regim de urgență, autorizații de construire pe motiv că pică literele, dar lucrările au fost începute de abia șase luni mai târziu după ce contractul a fost dat prin încredințare directă firmei Stareto SRL, abonată la contractele cu Primăria Timișoara. Pentru reabilitarea celor două porți s-a plătit 112.00 euro.


Inspectoratul de Stat în construcții a confirmat faptul că nu a existat aviz tehnic pentru aceste lucrări, care era obligatoriu. Nu a fost întocmit niciun proiect tehnic, toate lucrările efectuându-se în baza unor schițe.

În 19 septembrie, PRESSALERT.ro a solicitat, în baza prevederilor Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Primăriei Timișoara o copie după autorizația de construire nr. 1407/2014, cea în baza căreia s-au efectuat lucrările de reabilitare a porții de pe Calea Lugojului. Conform legislației în vigoare, municipalitatea ar fi trebuit să răspundă în termen de zece zile de la primirea solicitării. Primăria Timișoara a răspuns solicitării, ieri, în 16 octombrie, printr-un refuz pe motiv că ”în cauză a fost deschis dosarul penal, cu numărul 9096/P/2017”.

Se invocă un articol din Legea 544 care prevede însă că nu se pot dezvălui informații dacă prin divulgarea acestora se periclitează ancheta, se dezvăluie surse confidențiale, se pune în pericol integritatea fizică a unor persoane sau aduce atingere unui proces echitabil. Niciuna dintre situații nu este aplicabilă în cazul de față. Acest răspuns este semnat de viceprimarul Dan Diaconu, cel care a semnat și autorizația de construire în regim de urgență pentru poarta de pe Calea Lugojului. Acesta acționează după modelul ”patentat” de primarul Nicolae Robu care a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor despre cum s-au făcut lucrările de reabilitare a porților de intrare în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.