1.000 de oameni aşteptaţi la protestul #rezist de la Timişoara UPDATE Aproximativ...

1.000 de oameni aşteptaţi la protestul #rezist de la Timişoara UPDATE Aproximativ 500 de oameni, marș prin ploaie FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-934636295">

Aproape 1.000 de oameni sunt aşteptaţi la o nouă rundă a protestelor #rezist, de la Timişoara. În această săptămână, adunarea se va da de la ora 19.00, în Piaţa Libertăţii, deoarece în Piaţa Victoriei se montează căsuţele pentru Târgul de Crăciun. Mai jos puteţi citi nemulţumirile protestatarilor.

„Singura preocupare permanentă a guvernării sunt «drepturile» infractorilor, și deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furați; Numirile în funcții publice ne-au adus persoane de o incompetență flagrantă și cu un nivel de moralitate cel puțin discutabil; România este astăzi în situația în carenu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel național sau de sector. Ca urmare, angajații sunt din ce în ce mai puțin protejați, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona țărilor de la Estul Uniunii Europene; De la 1 ianuarie, salariații sunt lăsați la voia întâmplării, sunt integral responsabili pentru modul în care angajatorii aplică transferul contribuțiilor, dar și pentru finanțarea sistemului de pensii și cel de sănătate, pentru modul în care sunt colectate contribuțiile, dar și pentru solidaritatea cu persoanele vulnerabile. De la 1 ianuarie, povara responsabilității sociale va fi dusă doar de către salariați;

Promisiunile de măriri salariale pentru bugetari s-au topit în explicații fantasmagorice despre brut și net, în vreme ce creșterile de prețuri sunt evidente pentru oricine, mai puțin pentru decidenții politici;

Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuțiilor personale în depozite private în cadrul Pilonului II de pensii; Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienților sunt abuzate zilnic; Investițiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare. Pe scurt, actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru și al copiilor noștri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanță pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă națională din care ne vom reveni în decenii.

Pentru toate acestea chemăm românii în stradă pentru o luptă pașnică a României cinstite cu hoția, autoritarismul și sărăcia. Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose și a principalilor vinovați pentru actuala stare de fapt – domnii Dragnea și Tăriceanu – din funcțiile de președinți ai celor două Camere ale Parlamentului. Fără aceste demisii, șansele românilor de a trăi într-o societate așezată și prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste și competență vor fi iremediabil distruse”, se arată în textul postat pe Facebook de Timişoara Civică.

UPDATE Câteva sute de timișoreni s-au strâns în Piața Libertății, în ciuda ploii începând cu ora 19.00. Mulțimea se pregătește să pornească în marș, ca și în celelalte duminici de protest, spre Palatul Dicasterial și sediul DNA Timișoara.

UPDATE 2 Ajunși în zona Tribunalului Timiș, timișorenii care participă la manifestație au scandat „Dragnea și gașca ta, emigrați în Rusia” și „DNA, să vină să vă ia”.

UPDATE 3 Protestul s-a încheiat după aproximativ două ore, manifestanții urmând să se reîntâlnească și duminica viitoare, tot în Piața Libertății, de la ora 18.00.

 

Foto: Virgil Simonescu

2 COMENTARII

  1. Intreb si eu, nu dau cu paru : cand se taia salariile, pensiile, ajutoarele de somaj, alocatiile, se inchideau scoli si spitale, se jejuia Tara {vezi ANRP, Hidroelectrica}, cand sa luat 20 miliarde de euro de la camatari fara sa se stie unde au ajuns de catre Guv. Boc-Basescu, unde erau sindicatele si O.N.G-istii care spun ei acum ca vor binele Romanilor ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.