ACS Poli, pedepsită pentru atitudinea defensivă de pe terenul ”lanternei”. Reușita lui...

ACS Poli, pedepsită pentru atitudinea defensivă de pe terenul ”lanternei”. Reușita lui Abraw le-a adus timișorenilor doar un punct cu Juventus București

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara irosește șansa de a se apropia la un singur punct de zona play-off. Formația pregătită de Ionuț Popa a remizat, scor 1-1, în deplasare, cu Juventus București. Bănățenii au deschis scorul prin togolezul Camaldine Abraw și păreau să controleze jocul, dar atitudinea defensivă i-a costat în partea secundă. Georgianul Nika Dzalamidze a adus astfel un punct și gazdelor aflate pe ultimul loc după 17 runde în Liga I.

ACS Poli nu-și putea dori un început mai bun la Ploiești, acolo unde ”Juve de România” își desfășoară jocurile într-o anonimitate aproape totală. În minutul 11 Munteanu se bate pentru o minge cu un adversar în fața careului gazdelor, balonul sare la Abraw care nu ezită să trimită din prima. Iar bolta așezată sus în stânga lui Drăghia scutură plasa pentru 0-1. Timișorenii au controlat apoi jocul dar o fază din minutul 36 putea schimba cursul partidei. Cânu intră tare, cu talpa, asupra lui Bărbulescu, dar scapă doar cu ”galben” din partea arbitrului Lucian Rusandu.


Două minute mai târziu oaspeții au din nou noroc, Melinte respingând un balon din careul mic puțin peste propria poartă. Atitudinea timișorenilor, treptat mai defensivă, a creat numeroase șanse pentru Juventus. Iar repriza s-a încheiat cu voleul lui Benga, reținut de Curileac.

În minutul 77 Abraw putea confirma definitiv, dar la o fază mult mai simplă, liber în careul advers, trimite lamentabil pe lângă poartă. Iar peste doar un minut echipa timișoreană putea fi pedepsită de nou intratul Țîră, dar reluarea acestuia din poziție bună e direct în brațele lui Curileac. Pedeapsa a venit în minutul 81 Nika Dzalamidze reia în poarta goală după ce inițial același portat al timișorenilor l-a blocat pe Țîră. Togolezul bănățenilor putea să-și readucă în avantaj echipa cu șase minute înainte de final, dar trimite cu capul alături din șase metri în urma unui corner apoi e schimbat de Popa. O fază discutabilă a avut loc la intrarea în prelungiri, când Artean vrea să șuteze din marginea careului dar e blocat la limită de Bărbulescu. La faza următoare Mailat era să-l surprindă pe Drăghia. În mod inedit, pentru proteste la faza precedentă brazilianul Miguel, de pe bancă, a primit cartonașul galben.

1-1 nu e chiar rezultatul căutat de timișoreni, care ratează astfel șansa de a se apropia la un singur punct de zona play-off. Cu 22 de puncte ACS Poli o depășește doar pe Poli Iași

Juventus București: Drăghia – Călințaru, Wallace, Benga, Carabela – V. Dima, Bărbulescu – L. Băjenaru (70 C. Țîră), Sesar, Al. Zaharia (75 C. Petre) – Măzărache. Pe bancă: R. Stoian, Fl. Cazan, Mihăescu, O. Morariu. Antrenor: Marin Barbu.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Al. Ciucur, Cânu, Melinte, Țigănașu – Artean, Vașvari – Al. Munteanu (67 B. Străuț), Curjuric (77 Croitoru), Mailat – Abraw (85 Doman). Pe bancă: Straton – Bocșan, Bîrnoi, Bianconi. Antrenor: Ionuț Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.