ACS Poli vrea să negocieze o nouă înțelegere cu ”renegatul” Pedro Henrique....

ACS Poli vrea să negocieze o nouă înțelegere cu ”renegatul” Pedro Henrique. De ce nu s-a îndreptat încă clubul către TAS în cazul Mailat

0
DISTRIBUIȚI
Pedro Henrique. Foto: Adrian Pîclișan

Nemulțumiți de atacanții aduși în acest sezon, oficialii lui ACS Poli sunt dispuși să-i ofere un nou contract lui Pedro Henrique. Atacantul brazilian se află în aceste zile la Timișoara și a fost invitat la sediul clubului pentru o discuție în acest sens. Deși a fost aspru criticat pentru vacanțele prelungite din perioada în care se afla sub contract pe Bega, vârful în vârstă de 26 de ani a rămas apreciat pentru eficiența sa.

Pedro Henrique a fost văzut mai întâi în oraș de fanii echipei timișorene din Liga I. Conform lui Radu Birlică, brazilianul a venit să-și ridice banii de la o bancă. ACS Poli i-a plătit tot ce-i datora conform contractului. Unul care nu a fost însă respectat în dese rânduri de jucător. Cu toate acestea timișorenii sunt dispuși să-i propună acestuia o nouă înțelegere după ce aducerea lui Miguel Bianconi s-a dovedit a fi nefericită iar Abraw nu pare nici el un înlocuitor nici pe măsura lui Drăghici.

”Eu personal l-am chemat la o discuție la club pentru că e până sâmbătă în oraș. Deja am vorbit telefonic cu el și îl aștept să discutăm de o eventuală colaborare cu dânsul.


A acceptat să vorbim. El a fost liber (din vară), nu am activat clauza aceea, ni s-a părut inoportun la momentul acela, să plătim cu 6.500 de euro un jucător care nu a făcut niciun fel de pregătire”, a declarat Radu Birlică pentru PRESSALERT.ro. Pedro Henrique a părăsit-o pe ACS Poli după barajul cu UTA, în care a și marcat două goluri, ceea ce l-a făcut golgheterul echipei în sezonul trecut, cu șapte reușite în 19 jocuri.

Așteaptă o motivare de la LPF în cazul Mailat

Același oficial al clubului timișorean anunța răspicat că ACS Poli va merge la TAS în cazul Sebastian Mailat. Ajuns între timp liber la CFR Cluj după decizia Comisiei de Recurs din cadrul FRF. Deocamdată clubul timișorean nu a făcut nicio mișcare în acest sens. Radu Birlică susține că se așteaptă o motivare de la LPF, deși prima comisie, CNSL, apare ca aparținând tot de federație. ”Nu am primit motivarea. Imediat ce o primim facem public ce se întâmplă. Prima instanță a fost la LPF… Eu merg pe ideea de TAS pentru că mi se pare ilegală decizia. Nu-și avea obiectul litigiul”, a conchis Birlică.

Altfel, ACS Poli are aproape zece jucători care încă nu și-au primit unul dintre cele trei salarii restante. ”Săptămâna viitoare se plătesc restul de salarii… Luna viitoare se plătesc altele, deci vom fi la două luni de restanțe față de jucători. Cu rata ANAF suntem la zi”, asgiură actualul vicepreședinte al clubului. La fel ca Ionuț Popa, Radu Birlică s-a arătat deranjat de opțiunea lui Cătălin Straton de a depune un memoriu la comisii. În acest caz e vorba de prima de instalare neachitată portarului. ”Domnul Straton face o greșeală, el a fost ajutat de fiecare dată înaintea celorlalți colegi. Cu salarii în avans când ceilalți nu au avut… El cere o primă de instalare acceptată de noi. Ne-am asumat, dar discuția a fost să putem da acei bani când avem să cesionăm drepturile TV din luna ianuarie. Nu a acceptat înțelegerea verbală… Mi se pare absurd în condițiile în care tot grupul a înțeles”, a precizat Birlică. ACS Poli e datoare și către alți jucători inclusiv la capitolul prime. Și în acest caz achitarea se va face ”de-a lungul lunilor viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.