Actorul Alec Secăreanu, la Timișoara pentru lansarea filmului Tărâmul binecuvântat / God’s...

Actorul Alec Secăreanu, la Timișoara pentru lansarea filmului Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

„Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country“, multipremiatul film britanic în care actorul român Alec Secăreanu joacă rolul principal, va fi lansat în cinematografele din România vineri, 17 noiembrie. Alec Secăreanu va fi prezent în aceeași zi la Cinema City din Timișoara Shopping City pentru o discuție cu publicul. Proiecția va avea loc la ora 19.30 și va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Filmul va rula în Timișoara atât la Cinema City, cât și la Cinema Timiș.

Săptămâna trecută, Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country a fost nominalizat la British Independent Film Awards, cele mai importante premii ale industriei independente de film din Marea Britanie. 11 nominalizări la 10 categorii, printre care și cea pentru Cel mai bun actor, unde Alec Secăreanu concurează alături de Jamie Bell (Liverpool), Josh O’Connor (partenerul lui Alec în God’s Own Country), Johnny Harris (Jaebone) și Paddy Considine (Journeyman). Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country a mai fost nominalizat la categoriile: Cel mai bun film idependent, Cel mai bun scenariu (Francis Lee), Cea mai bună regie (Francis Lee), Cel mai bun actor în rol secundar (Ian Hart), Premiul pentru cel mai bun regizor la debut, Cel mai bun scenariu de debut, Cea mai bună producție, Cel mai bun casting, Cel mai bun sunet.

Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country este unul dintre cele mai discutate și premiate filme ale anului 2017 și va fi lansat în România pe 17 noiembrie.


Lansat în Marea Britanie la începutul lunii septembrie unde a fost considerat “unul dintre cele mai promițătoare debuturi britanice din ultimii ani” (Sight&Sound) și în SUA la finalul săptămânii trecute, filmul a cucerit în egală măsură publicul și presa internațională, înregistrând succese de box office și cronici elogiante.

Comparat în presa internațională cu Brokeback Mountain, Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country spune povestea de dragoste emoționantă, dar lipsită de sentimentalisme, dintre un tânărul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O’Connor) și muncitorul român Gheorghe (Alec Secăreanu). Johnny îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare, la ferma părinților săi din Yorkshire. Până într-o zi, când la fermă își face apariţia un zilier român, venit pentru sezonul mieilor. Între cei doi se dezvoltă o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.