ANALIZĂ Casele, banii și sfătuitorii. Maşini scumpe, bijuterii, dar şi datorii de...

ANALIZĂ Casele, banii și sfătuitorii. Maşini scumpe, bijuterii, dar şi datorii de zeci de mii de euro se regăsesc în declaraţiile de avere ale consilierilor primarului Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Iapă

Pe lista cu sfăturitori ai lui Nicolae Robu îi regăsim pe Dorel Borza, fost senator PDL, care coordonează societățile comerciale și RATT, Ionuţ Nasleu, fost senator PRM, care are în grijă Corpul de control și antifraudă, biroul de audit și asigură relația cu Poliția Locală, Florin Răvăşilă, fost consilier la cabinetul deputatului PDL Alin Popoviciu, care are atribuţii de inspectare a locurilor în care sunt necesare lucrări şi Cătălin Iapă, fost director al Fundației Județene pentru Tineret, care a preluat sarcinile deţinute de city-managerul Robert Kristof, printre care şi inspectarea punerii în aplicare a notelor interne emise de primarului Timișoarei Nicolae Robu.

Iubitorul de artă

Dorel Borza, cel mai longeviv consilier al primarului Nicolae Robu, deţine trei terenuri, din care două agricole, trecute pe numele soţiei, dar şi două case, una în Timişoara, de aproape 400 de metri pătraţi, şi una de vacanţă, în Balinţ.

Conform declaraţiei de avere, Borza deţine bijuterii în valoare de peste 10.000 de euro şi obiecte de artă a căror valoare însumată depăşeşte 14.000 de euro. Fostul şef al PDL Timiş mai are şi un credit în valoare de peste 92.000 de lei. În 2016, Borza a încasat 30.000 de lei din funcţia de consilier al primarului Nicolae Robu şi alţi 31.000 de lei din consiliul de administraţie al RETIM, unde activează ca membru.

Dorel Borza

Bani și atât

Cătălin Iapă, cel mai tânăr consilier al primarului Nicolae Robu, nu deţine niciun imobil de locuit, însă are un Audi, pe care l-a cumpărat în 2016.


Acesta are şi depozite bancare care cumulate depăşesc suma de 70.000 de lei. Din munca de consilier al primarului Robu Iapă a încasat în 2016 suma de 15.018 lei. Din funcţia de manager al unei companii numite Tid Organisation SRL-D, Iapă a încasat în acelaşi an suma de 1.693 de lei.

Iapă a încasat peste 6.500 de lei din activităţi didactice prestate la Universitatea Politehnica Timişoara, bani care se adaugă la bursa doctorală de 10.000 de lei şi peste 100.000 de lei din organizarea de evenimente.

Motociclistul

Nici Ionuţ Nasleu nu deţine proprietăţi imobiliare, însă are un Land Rover din 1993 şi o motocicletă Yamaha din 2001. Conform declaraţiei de avere, Nasleu este dator cu peste 62.000 de euro la Banca Italo Romena. Ca şi consilier al primarului, Nasleu a încasat 23.700 de lei în 2016.

Nou în funcție

Florin Răvăşilă, fost consilier la cabinetul deputatului PDL Alin Popoviciu, actual secretar general al PNL Timiş, deţine cotă parte din două terenuri situate în Biled şi, la fel ca şi colegii săi de la cabinetul primarului Robu, acesta nu deţine niciun imobil.

Răvăşilă nu are trecut venitul din munca de consilier, neavând un an împlinit în această funcţie, însă conform declaraţiei de avere în 2016 acesta a dus acasă peste 37.000 de lei din funcţia de manager.

Florin Răvăşilă, consilier Robu
Florin Răvăşilă

Tot mai sus

Din 2012, funcţia de consilier al primarului Nicolae Robu s-a dovedit o bună rampă de lansare în posturi cheie. De exemplu, Sanda Greblă, fostă consilieră personală a primarului, s-a angajat la Direcţia Tehnică a primăriei, promovând un concurs. Mai tânărul ei coleg Robert Kristof a ajuns city-manager al Timişoarei, după ce o vreme a activat ca şi consilier al primarului Robu. Trebuie spus că CL Timişoara a votat criteriile de ocupare a postului eliminând experienţa obligatorie de cinci ani şi deţinerea unei diplome de doctorat, făcându-l astfel pe Kristof un candidat eligibil.

Consilierii preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, nu şi-au depus declaraţiile de avere pe site-ul instituţiei, aşa cum îi obligă legea. După preluarea funcţiei de lider al CJ Timiş, vacantată de Sorin Grindeanu, care a părăsit postul pentru a deveni premier, Dobra a fost consiliat de trei oameni: Viorel Bara, fost primar în Sânmihaiul Român, Lucian Ursuleţu, purtător de cuvânt al PSD Timiş, şi de Adrian Negoiţă, fost consilier judeţean PSD, şef al Comisiei de Cultură şi Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.