Anunțul primarului Robu legat de finanțarea declarată ilegală a echipei ACS Poli

Anunțul primarului Robu legat de finanțarea declarată ilegală a echipei ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI

Subiectul finanțării ilegale a echipei ACS Poli, în contextul procesului pierdut de Primăria Timișoara cu Curtea de Conturi, a fost abordat ieri, în cadrul ședinței de plen a Consiliului Local. Timișoreanul Cristian Brâncovan, recunoscut prin implicarea sa civică în viața comunității, a luat cuvântul pentru a-i informa pe consilierii locali că măsura recuperării prejudiciului este una definitivă și nu poate fi tergiversată. Brâncovan i-a atenționat pe consilieri că ei sunt cei care au dispus alocarea de bani și că singura societate solvabilă la momentul de față este ACS Poli, care pe zi ce trece își înstrăinează bunurile.

Primarul Nicolae Robu i-a răspuns, făcând și un anunț-surpriză. „Domnule Brâcovan, dumneavoastră știți bine că lucrurile stau cu totul altfel. Ce să recuperăm, că nu există la ora actuală niciun prejudiciu stabilit contabilicește.


Este vorba despre pierderea procesului cu Curtea de Conturi, proces în care consiliul local, municipalitatea în ansamblul ei, a solicitat anularea raportului Curții de Conturi și instanțele nu au dat curs acestei solicitări. Prin urmare, în momentul de față abia acum este valabil raportul Curții de Conturi. Ce scrie în raportul Curții de Conturi? Măsură: se va stabili întinderea prejudiciului. Prin urmare, după ce s-a încheiat procesul am dat dispoziții reprezentând interesele municipalității să se treacă la punerea în aplicare a măsurii numărul 1 din raportul Curții de Conturi, întinderea prejudiciului. Asta înseamnă că într-o zi va exista un prejudiciu, nu aproximativ de atât, că nu poți să te îndrepți împotriva cuiva în zona contabilă în termeni aproximativi și atunci când prejudiciul va exista într-o anumită valoare atunci se vor începe discuțiile cu organizațiile. Până atunci s-a făcut tot ce se putea face. Nu este exclus să se ajungă la un nou proces, dar nu putem noi să anticipăm în funcție de rezultatul expertizei financiare respective”, a spus primarul Nicolae Robu.

La începutul lunii octombrie, Primăria Timișoara a pierdut procesul cu Curtea de Conturi privind finanțarea echipelor sportive de la bugetul local. Conform datelor din raportul auditorilor de la Curtea de Conturi, prejudiciul creat prin finanțarea echipelor sportive cu bani de la bugetul local în timpul administrației Robu se ridică la peste 32 de milioane de lei. Deși instanța a dispus recuperarea prejudiciului, primarul Nicolae Robu susține că o asemenea măsură nu poate fi luată fără o verificare clară a situației și fără ca suma să fie stabilită după verificări făcute „la sânge”. Astfel, edilul a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că va cere o expertiză care să stabilească valoarea exactă a prejudiciului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.