Art Encounters, bilanțul unui eveniment grandios pentru arta contemporană românească

Art Encounters, bilanțul unui eveniment grandios pentru arta contemporană românească

0
DISTRIBUIȚI

Peste 30.000 de vizitatori, 300 de lucrări, 150 de artiști și 5 săptămâni pline de activități în cadrul evenimentului catalogat în presa de specialitate internațională drept un reper în lumea artei contemporane pe axa Istanbul-Viena. Acesta este bilanțul celei de-a doua ediții a Art Encounters, desfășurată în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie, sub tematica „Viața – mod de întrebuințare”.

Bienala s-a concentrat pe arta românească, însă a prezentat și o serie de artiști internaționali.


Curatorii Diana Marincu și Ami Barak au pregătiti expoziții în spații neconvenționale, precum Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Halele Timco, Casa ISHO și Muzeul de Artă din Arad. „Aceste expoziții au fost completate de cele cu un caracter istoric ce au avut în prim plan lucrări ale generațiilor deja consacrate la Muzeul de Artă din Timișoara și Cantina Colegiului Tehnic Ion Mincu (curator Magda Radu). A fost creat astfel un context propice întâlnirilor și dialogului dintre generația tânără și generțiile deja consacrate pe scena artei, o caracteristică percepută ca atare pentru Art Encounters”, transmit organizatorii, într-un comunicat de presă.

Fundația Art Encounters, cu o co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național, a demonstrat că sprijină generația tinerilor artiști, prezentând 40 de lucrări produse special pentru acest eveniment.

“Art Encouners a inclus în programul său 8 lansări de carte, 6 performance-uri, 5 prezentări de artiști (Irina Botea Bucan, Michelle Lacombe, Boris Mitić, Dan Perjovschi, Pusha Petrov), 6 proiecții de film și 22 de evenimente colaterale printre care expoziția de fotografie a cunoscutului cineast Cristi Puiu, Sieranevada (Arad), Festivalul Silmultan XII. Possible Futures, Expoziția Fald a artistului clujean Ioan Sbârciu, respectiv expoziția On Duty a artistei din Rusia Olga Chernysheva. De asemenea, pentru prima data au fost reunite sub o singură umbrelă 11 spații independente invitate să se alăture Bienalei: Balamuc, B5 Studio, Citi Zenit, Lateral ArtSpace, MAGMA, pplus4 / CIV, Raft, Sandwich, Simultan, Tranzit.ro/ Iași, Vector”, se mai arată în informarea organizatorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.