ASU Politehnica a obținut cu Luceafărul a doua victorie la o diferență...

ASU Politehnica a obținut cu Luceafărul a doua victorie la o diferență mai mare de un gol. Deian Sorescu, omul meciului, propus de Andone la lotul național U21 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Krausz, la minge. Foto: Gabriel Brezeanu

”Băieții în ghete” s-au bucurat în sfârșit de un final de meci cu mai puține emoții. ASU Politehnica Timișoara a învins-o pe Luceafărul Oradea, scor 2-0 (1-0), în urma reușitelor lui Deian Sorescu și Ionuț Plămadă. Primul, deși e jucător sub 21 de ani, a fost din nou om forte pentru alb-violeți, fiind coautor și la ultima reușită, venită în minutul 86. Oaspeții au evoluat cu un om în minus din minutul 53.

ASU Poli a început din nou bine pe teren propriu. Deși Luceafărul se afla într-o formă ascendentă ”Băieții în ghete” au deschis scorul la prima ocazie notabilă. Sorescu a avansat cu balonul pe partea dreaptă până în careu, de unde a șutat în cros și a marcat în ciuda opoziției lui Georgios Gakos. Fratele mai mic al lui Markos Gakos, doar rezervă la gazde, a avut emoții și peste un minut, când Poparadu a șutat însă peste buturi după o acțiune prelungită a alb-violeților.

Ca în alte meciuri pe ”Știința” oaspeții păreau să revină în meci după ”furtuna” declanșat la start de amfitrioni. Iar ocaziile nu au lipsit nici de la poarta lui Dur-Bozoancă. În minutul 36 portarul timișorenilor intervine și deturnează în corner șutul lui Bedea. ASU Poli a mai avut câteva contraatcuri tăioase, dar avantajul minim s-a menținut pentru pauză. Partea secundă a început de asemenea foarte bine pentru gazde. La opt minute de la reluare Plămadă e agățat la marginea careului de Alin Mutu și mingea trimisă de atacantul timișorenilor se scurge pe lângă poartă. Arbitrul Robert Avram dictează cartonaș roșu pentru fundaș și lovitură liberă pentru gazde, dar execuția lui Predescu a trecut mult peste țintă. Putea fi 2-0 în două rânduri apoi. În minutul 69 Gakos a degajat în Plămadă, dar mingea nu a mai fost ajunsă de cel din urmă iar peste alte patru minute Sorescu din fața porții a făcut o așezare, dar niciun coleg nu a ajuns la întâlnirea cu balonul. Într-un joc de luptă în care Luceafărul a rămas periculoasă, declicul a venit cu patru minute înainte de expirarea timpului regulamentar. O nouă cursă a lui Sorescu în banda dreaptă e încheiată cu centrare în fața porții, acolo de unde Ionuț Plămadă nu mai poate rata și concretizează cu gol cel mai bun meci al său la Timișoara. Primul totodată în tricoul dungat. În minutul 89 Ignea putea și el profita de o eroare a oaspeților, dar a fost blocat în cele din urmă de portar.

ASU Poli rămâne pe locul 7 în B după 17 runde, dar se apropie de podium după ceea ce a reprezentat doar a doua victorie stagională la mai mult de un gol diferență. Prima a fost obținută la Satu Mare. Săptămâna viitoare programează derby-ul local ”Ripi” – Politehnica.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Poparadu (88 M. Stancu), Krausz, A. Ignea (90+1 Țugui) – Sorescu, Predescu – Plămadă (86 Staicu). Antrenor: Bogdan Andone.

Luceafărul Oradea: G. Gakos – Balea, Tânc, A. Mutu, Trif – Bedea, Ţegle – Antohi (64 C-tin. Roşu), Ban, Rocha (64 Codoban) – Vl. Rusu (cpt.). Antrenor: Cristian Dulca.

Bogdan Andone: ”Sorescu merită să fie convocat”

Antrenorul Bogdan Andone era încântat astăzi de efortul elevilor săi, subliniind și evoluția lui Deian Sorescu, pe care îl vede o soluție pentru naționala de tineret. ”Am întâlnit poate cea mai în formă echipă, venită după trei victorii, cu jucători de calitate, cu un antrenor bun.


Vreau să-i felicit pe băieţi, au dat dovadă de o determinare extraordinară. Mă bucur pentru jucătorii cu experienţă, Poparadu, Bilia, Ignea, care şi-au revenit foarte bine, alături de cei tineri, Dur-Bozoancă, Giuricici – care a jucat pe o poziţie nouă, Sorescu, care după părerea mea merită să fie convocat la lotul naţional U21. Plămadă e într-o creştere evidentă de formă. O echipă care în sfârşit a opinat experienţa cu jucătorii tineri. Mă bucur mult pentru ei. Muncesc foarte mult şi merită să aibă rezultate foarte bune. E dificil, am avut și 3 contra 1, nu am putut să marcăm. Puteam face mai repede 2-0, nu am reușit și așa poți să pierzi puncte importante. Mă bucur că am gestionat bine finalul și avem liniște să pregătim următorul joc”, a declarat Bogdan Andone.

Acesta a explicat și ”rivalitatea” cu Cristian Dulca, fostul său coleg de la Rapid. ”E normal, e presiune mare, fiecare își dorește să câștige fiecare meci. Cu o victorie ei se apropiau, pentru noi era important să betonăm acest loc 7, ne-am apropiat la un punct de locurile 5-6, două de locul 4”, a precizat Andone.

”După trei victorii eram așa rarefiați, aerul era prea tare, și am întâlnit o echipă puternică. Îi felicit pentru atitudine, știam că nu ne aștepta un meci ușor la Timișoara. În prima repriză am făcut un meci extrem de slab și nu înțeleg de ce. Am avut și o zi în plus, pentru asta îi felicit pe cei de la Poli. A doua ne-a aparținut, chiar dacă am primit cartonaș roșu… E important să câștigăm cât mai multe puncte până la finalul anului și vom încerca în iarnă să ne întărim. Conducerea a făcut eforturi deosebite, suntem o echipă privilegiată din acest punct de vedere. Noi am rămas datori la capitolul atitudine și ce trebuie să dăm pe teren”, a spus Cristian Dulca, tehnicianul Luceafărului, formație rămasă pe locul 18 în clasament.

Deian Sorescu (20 de ani) a devenit practic golgheterul lui ASU Poli, cu cinci reușite, și așteaptă oferte superioare în iarnă. ”Mă bucur pentru mine și pentru echipă. Vendeam după un drum greu, trebuie să ne bucurăm de victorie. Ne-am asigurat un loc în primele zece, e foarte important. E greu să joci cu un om în minus într-un meci de luptă. Noi azi am jucat mai puțin cu mingea. Ne creăm ocazii meci de meci, se vede, avem mereu singur cu portarul, azi am gestionat bine. Momentan nu am nicio ofertă, dar aștept”, a conchis ”Soare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.