”Băieții în ghete” își continuă urcușul: ASU Politehnica a obținut cu ASA...

”Băieții în ghete” își continuă urcușul: ASU Politehnica a obținut cu ASA cea mai clară victorie și le-a luat mureșenilor locul în Top 5 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Alin Ignea, în formă la ASU Poli

Formația pregătită de Bogdan Andone a încheiat turul în B cu o nouă victorie: a treia consecutivă. ASU Politehnica a învins-o fără mari probleme pe incomoda ASA Târgu Mureș, scor 3-0 (1-0), și a urcat pe locul 5. Cel mai clar succes al sezonului pentru ”Băieții în ghete” s-a conturat în urma reușitelor lui Alin Ignea, Ionuț Plămadă și Marius Staicu.

Fără Taub, suspendat, timișorenii au trebuit să improvizeze puțin în banda stângă. ASU Poli a fost de la început echipa mai periculoasă. În minutul 7 Sorescu centrează bine la colțul scurt, dar Bădăuță, revenit în primul 11, e blocat de Candrea. Peste patru minute bănățenii cer henț la Băjan în propriul careu dar nu se acordă nimic. La fel se întâmplă peste 11 minute la căderea lui Ignea în careu, situație în care mijlocașul părea că putea să rămână pe picioare cu toată poarta în față. O nouă ocazie uriașă a avut și Bilia cu șase minute înaintea pauzei. Fundașul lui ASU Poli a tras puternic dar mingea l-a izbit pe portarul Moga, care s-a și resimțit apoi. În minutul 44 vine însă și mult așteptatul gol de 1-0. Bădăuță obține o lovitură liberă în fața careului și Ignea execută impecabil.

Misiunea gazdelor nu a fost însă așa de simplă cum o arată scorul final. ASA a rămas multă vreme în joc deși s-a prezentat cu doar patru rezerve pe ”Știința”. Oaspeții au beneficiat de numeroase ”libere” în prima parte, dar nu au profitat de niciuna. Deznodământul a mai fost amânat de ratările lui Bădăuță (min. 50) și Ignea (73). Până la urmă ”Băieții în ghete” reușesc desprinderea în minutul 76. Motreanu a centrat, Sorescu a fost blocat de un adversar la colțul scurt, dar mingea a ajuns aproape de bara a doua, unde Plămadă părea și el oprit de Candrea dar nou alb-violetul s-a ridicat mai repede și a trimis în plasă. În fine, după numeroase ocazii mai clare golul 3 a fost un cadou. Al portarului Moga, care în loc să rețină respinge imprecis și îi încheie perioada de secetă unui alt nou intrat, Marius Staicu. Atacantul sosit în vară lobând în poarta părăsită de mureșean.

Cu acest 3-0 ASU Poli încheie turul pe locul 5 în B, cu 33 de puncte, dar rămâne la șase puncte distanță de locul 3, ocupat în continuare de Chindia. ASA a făcut practic schimb de locuri în clasament cu timișorenii. Dacă se respectă programul inițial returul pentru alb-violeți se reia sâmbăta viitoare pe ”Știința” cu un duel contra Brăilei.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Ghinescu – Krausz, A. Ignea (89 Țugui), Poparadu – Sorescu, Predescu (84 Staicu) – Bădăuţă (62 Plămadă), C. Predescu. Antrenor: Bogdan Andone.

ASA Tg. Mureș: Moga – Băjan, Candrea (cpt.), Kilyen, Mendy – P. Iacob, Petriş (68 Mijokovic) – Al. Stoica (90 Cârlejan), C. Sîrbu, D. Panait – Petra (87 R. Iliescu). Antrenor: Marius Popescu.

Bogdan Andone, antrenor fără penalty

Antrenorul Politehnicii era încântat că elevii săi au ajuns la trei succese la rând, toate fără gol primit. Un aspect interesant subliniat de Bogdan Andone e că în niciunul dintre cele 19 jocuri de campionat echipa sa nu a beneficiat de o lovitură de la 11 metri. ASU Poli a primit penalty doar cu Biledul în Cupă.

”Îi felicit pe jucători. În ciuda faptului că nu au făcut ca joc un meci extraordinar. Au avut dorință, forță. Și-au fructificat ocaziile pe care și le-au creat. Au dat dovadă de maturitate. Mă bucur pentru marcatori. E al treilea meci la rând în care nu primim gol… ASA are jucători care vor să se afirme, a fost un meci dificil. Și ei veneau după trei meciuri cu victorii. O echipă ofensivă, dar mă bucur că am reușit să-i blocăm. După un început echilibrat am dominat jocul. Nu m-am plâns de arbitraj. Nu cred că există o echipă de Liga a II-a care să nu aibă în 19 meciuri un penalty. Nu cred că nu am avut niciunul. La alții… la Suceava cum a fost ceva în careu imediat s-a dat. Dar îl felicit pe arbitrul de azi Mazilu pentru deciziile luate”, a declarat Bogdan Andone.

De partea cealaltă Marius Popescu a explicat că nu a putut miza pe o serie de tineri deoarece aceștia au trebuit să joace la echipa de juniori care adunase neprezentări, altfel clubul ASA risca să fie exclus din B. ”Face parte din viață, am început mai evaziv așa. Drumul foarte lung, situația în care sunte. Am oscilat în comportament. Pe greșelile noastre am oferit avantaj echipei adverse, care-și merită locul.


O echipă harnică, ambițioasă, ca tot ce se întâmplă în jurul ei, tot contextul. Fotbalul te pedepsește… Avem copii de 99 pe care i-am trimis la Republicani pentru că acolo erau 11-12 și aveau două neprezentări, la a treia scancționau echipa mare a clubului. Ăștia suntem, încercăm să gestionăm. Mai sunt două-trei persoane care ne ajută și am reușit să nu ne facem de râs. Nu cunosc foarte bine detaliile acestei insolvențe. Am trăit și la Cluj… E un plan care trebuie respectat, dacă nu intervine un investitor va fi foarte greu de continuat din iarnă”, a spus tehnicianul lui ASA despre situația delicată a clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.