ASU Politehnica s-a impus la limită în fața Științei Miroslava. O execuție...

ASU Politehnica s-a impus la limită în fața Științei Miroslava. O execuție superbă a lui Deian Sorescu a decis meciul GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Deian Sorescu, nr. 7

”Băieții în ghete” au trebuit să muncească serios pentru cele trei puncte la revenirea pe arena din Centru. ASU Politehnica a trecut în cele din urmă de nou promovata Știința Miroslava cu 1-0 și a avansat câteva poziții bune în clasament. Singurul gol al partidei a fost reușit în prima repriză de tânărul Deian Sorescu, cu o execuție desprinsă parcă din jocurile pe calculator.

Frigul nu a adus un public numeros pe ”Știința”, dar acesta a fost încălzit rapid de eurogolul lui Sorescu. În minutul 8 ”șeptarul” Politehnicii a primit mingea, și-a așezat-o pe piciorul stâng și a trimis plasat în vinclul din dreapta lui Turiță. După această reușită însă bănățenii au părut să prefere contraatacul. Pe finalul reprize Marius Staicu are șansa de a face 2-0, poate chiar 3-0. Mai întâi trimite cu capul puțin pe lângă poartă (min. 36), apoi e blocat de portarul ieșenilor (38). Putea fi și 1-1 la pauză dar Taciuc șutează peste poarta lui Dur-Bozoancă la una dintre acțiunile prelungite de atac ale oaspeților.

Repriza secundă a fost mai săracă în ocazii. Știința Miroslava a avut însă în minutul 50 ocazia partidei. Corban scapă ușor în lateral, dar șutul său în cros întâlnește bara. Până la urmă ASU Poli a pus stăpânire, în mare parte, pe joc, dar fără a-și duce la capăt multe dintre acțiuni. Moldovenii nu au mai reușit să fie periculoși pe final.

Victoria scurtă înseamnă pentru ASU Poli trei puncte importante și avansarea până pe locul 6 în B. La șapte puncte însă de Chindia, locul 3, grupare care întâlnește mâine Sibiul. Pentru alb-violeții pregătiți de Bogdan Andone urmează intermediara de la Suceava.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Krausz, Taub – Poparadu, A Ignea, Predescu – Sorescu, Ghinescu (I. Plămadă 90+1′) – M. Staicu (Bădăuţă 59′). Antrenor: Bogdan Andone.

Știința Miroslava: Turiță – Ambrosie, An. Chindriș, Crișan, S. Bucur, Agrigoroaie – Cărăuș (Săvoaia 62′) – Corban, Izmană (Viorică 56′), Taciuc – Al. Marin (cpt., Nemţanu 76′). Antrenor: Adrian Kerezsy.

”Nu ne e deloc ușor”

Antrenorul Bogdan Andone era mulțumit de victorie, dar a evidențiat și ratările mari ale elevilor săi. ”Un meci de luptă, important e că am luat cele trei puncte, am câștigat meciul. Foarte dificil. Etapă de etapă suntem nevoiți să improvizăm. Pe Krausz, acum fundaș central, l-am pierdut pentru etapa viitoare. Nu ne e deloc ușor. Am întâlnit o echipă care a jucat 5-4-1, o echipă puternică, de luptă. Din păcate de acum încolo terenurile nu ne vor ajuta… Mă bucur pentru băieți că au reușit să gestioneze bine rezultatul. Din păcate ratăm în continuare cu seriozitate. În loc să închidem meciul și să fim liniștiți… să avem 2-3 la zero, suferim pe final. Le-am spus și lor că nu reușim din situații unu la unu sau ocazii foarte mari. Nu numai Staicu, în tot turul am avut astfel de momente… Mă bucur că a reușit Sorescu, o execuție extraordinară, mă bucur pentru el, merita mult. E un jucător care va ajunge la un nivel înalt”, a declarat Bogdan Andone, ”principalul” lui ASU Politehnica.

Mai toate echipele din Liga a II-a se plâng de călătoriile lungi în condițiile unei serii unice.


Pentru Miroslava călătoria la Timișoara s-a făcut în condiții foarte grele. ”Un joc de mare luptă, între două echipe apropiate valoric. Plusul lor de experiență a contat. Să nu uităm că am avut ocaziile noastre, două bare. Eu sunt mulțumit de jucători, se vede o schimbare în bine. E greu de jucat gândindu-mă la câte ore am făcut. Am plecat cu trenul joi și am ajuns vineri, după 18 ore de mers. E greu și pentru ei să joace exact cum vrem noi de pe margine să joace… Sper să ne recuperăm cât mai reprede pentru că ne așteaptă un joc la fel ca acesta, poate mai greu, în condițiile unui teren nu prea bun pentru fotbal, la Snagov. Nu ne sperie locul, s-a strâns campionatul…”, a spus Adrian Kereszy, tehnicianul Științei Miroslava.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.