ASU Politehnica revine pe arena ”Știința” pentru a învinge nou promovata Știința...

ASU Politehnica revine pe arena ”Știința” pentru a învinge nou promovata Știința Miroslava. ”Băieții în ghete” au în continuare absențe importante

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Formația pregătită de Bogdan Andone a venit doar cu un punct din ultimele două deplasări, consecutive, în Liga a II-a. ASU Politehnica nu-și permite sâmbătă un pas greșit pe teren propriu, la revenirea pe ”Știința”, arenă cu care ”Băieții în ghete” sunt mai obișnuiți. Timișorenii întâlnesc Știința Miroslava, o grupare nou promovată care și-a mai revenit însă pe parcurs după startul foarte slab în B.

”E un meci important pentru noi. Venim după o înfrângere. Sper ca băieții să fie conștienți de importanța meciului. Să ajungă pregătiți fizic și psihic la ora meciului și să fructificăm avantajul terenului propriu, să câștigăm cele trei puncte”, a declarat Bogdan Andone, tehnicianul lui ASU Poli. Formația susținută de ”druckeri” revine pe terenul UPT după seria de jocuri în care a evoluat pe ”Dan Păltinișanu”.

”Băieții în ghete” au același număr de înfrângeri ca cel al victoriilor după eșecul din ”orezăria” de la Ghermănești și nu-și mai permit ”episoade” precum cele cu Metaloglobus ori Balotești. ”E o echipă incomodă, o echipă de luptă, cu jucători cu viteză pe faza de atac.


Cu un vârf puternic în dueluri, dar jucăm acasă, trebuie să ne impunem filosofia noastră și să luăm la final cele trei puncte. Trebuie să câștigăm jocul de sâmbătă, apoi vom vedea care va fi soarta lotului, accidentări, suspendări pentru următorul joc… Din păcate numeric suntem mereu la limită, sper să ne ferim de noi probleme”, a mai spus Andone.

La alb-violeții din B revine Ioan Mera după suspendarea în urma cartonașului roșu văzut în derby-ul cu UTA. În schimb, de această dată celălalt fundaș central de bază, Dănuț Bilia, e suspendat, dar pentru cumul de ”galbene”. ”În momentul de față suntem cu tot lotul valid in afară de Bilia. Topic a revenit dar nu e apt, nu știm cât stă. Poparadu la fel. Ne-am obișnuit. În afară de Satu Mare și UTA am jucat mereu cu improvizații”, a conchis ”principalul” Politehnicii.

Știința Miroslava e o grupare care a început să mai adune puncte după mutarea de la Iași. Ionuț Plămadă, moldoveanul din lotul ”Băieților în ghete”, își cunoaște bine viitorii adversari. ”O să avem un meci foare greu, e o echipă incomdă, cu un antrenor care are experiența Ligii I (n.r. Adrian Kerezsy), cu siguranță vine să-și vândă scump pielea. Sper să dăm totul în teren și să luăm toate punctele… ”Am foarte mulți foști colegi la Știința, printre care sunt Eduard Sandu, Turiță, sunt și jucători de viteză, buni, iși vor vinde scump pielea”, a precizat Plămadă.

”Cu siguranță va fi greu, eu nu concep alt rezultat în afara victoriei. Trebuie să ne spălăm păcatele după înfrângerea de la Snagov, atât eu cât și colegii mei sperăm la mai mult. Dacă ne facem jocul cum trebuie cu siguranță vom câștiga”, a concluzionat fundașul Radu Motreanu.

Partida ASU Politehnica Timișoara – Știința Miroslava se dispută sâmbătă, de la ora 14.00 pe Stadionul Știința, în etapa a 15-a a Ligii a II-a. Moldovenii au doar 12 puncte și ocupă loc retrogradabil, bănățenii au acumulat 20 de puncte până acum. Miroslava a disputat la mijlocul săptămânii un amical cu divizionara A Poli Iași, cedat, scor 1-3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.