BC Timba a obținut victoria ”obligatorie” cu Dinamo, prima din acest sezon...

BC Timba a obținut victoria ”obligatorie” cu Dinamo, prima din acest sezon al Ligii Naționale. Ce spune Dan Ionescu despre ”interimatul” pe banca ”urșilor”

0
DISTRIBUIȚI

”Urșii” au spart gheața în acest sezon al Ligii Naționale. După schimbările drastice din această săptămână, BC Timba a învins-o pe Dinamo București într-un duel considerat deja pentru supraviețuire, scor 87-71 (45-32). Galben-negrii, conduși de ”interimarul” Dan Ionescu, au avut emoții doar pe parcursul sfertului al treilea.

Doar zece oameni a avut Timba pe bancă, dar doar nouă au și jucat, Sonenfeld fiind neutilizat, în timp ce Bamba și Naylor au fost indisponibili medical conform oficialilor. După plecarea lui Popescu și demisia lui Murărescu, aflat azi în ”lojă”, ”urșii” trebuiau să bată oricum pentru că aveau totuși un adversar accesibil. Dinamo, singura echipă care utilizează numai jucători autohtoni, majoritatea foarte tineri, nu s-a predat ușor în ”Olimpia”. Primul sfert a fost câștigat de Timba 26-15 după un start bun iar în sfertul 2 tabela s-a ”căscat” la un moment dat la +16. Dinamoviștii, care l-au avut în teren și pe fostul ”urs” Casale, nu s-au descurajat însă și au avut momente bune în sfertul al treilea, când au reușit să se apropie la doar trei puncte de gazde (53-56). Pe finalul sfertului 3 și începutul ultimei pătrimi a jocului Timba s-a distanțat însă decisiv grație și mai experimentaților De Thaey și Florveus. Până la urmă diferența cea mai mare s-a refăcut în scorul final și galben-negrii scapă de presiunea primei victorii, una obligatorie, căci alături de Iași, Dinamo e văzută ca principala contracandidată a Timbei în lupta pentru evitarea retrogradării.

Coșgheterul Timbei și al jocului a fost belgianul Thomas De Thaey, autor a 29 de puncte. El a fost urmat la capitolul reușite pentru ”urși” de: Pavlovic (15), Florveus (13), Lazăr (10), Balmuș (9), Medgyesy (6) și Jereminov (5). De partea cealaltă, cel mai bun realizator al lui Dinamo a fost Mircea Neagoe, cu 17 puncte marcate.

Dan Ionescu: ”Au fost și președinți de stat care au fost interimari doi ani de zile”

Una peste alta debutul lui Dan Ionescu pe banca Timbei s-a realizat cu o victorie, importantă pentru moralul ”urșilor”. ”Lumea trebuie să înțeleagă că nu sunt Merlin, să arunc cu o poțiune peste jucători, sau David Copperfield, să fac vreo magie, am jucat ceea ce a pregătit Bogdan Murărescu, el a gândit ce trebuie să fac, eu doar am preluat din mers această muncă.


A fost un meci mult mai greu decât părea. E doar o primă fază din celelalte războaie pe care le vom avea probabil tot cu Dinamo și Iașiul. Trebuie să fim realiști, trebuie să rămânem în prima divizie și pe ele trebuie să le împingem. Am jucat din trei în trei zile, s-a acumulat și oboseală, așa au intervenit accidentări, cei care au putut să joace au fost pe bancă… Interimar înseamnă până la numirea următorului. Au fost și președinți de stat care au fost interimari doi ani de zile, eu aștept să se găsească o soluție. Depinde ce înseamnă acest interimat… poate înseamnă și o decadă, cum a fost în cazul lui Bogdan Murărescu. Nu sunt principal, azi nu am avut voie să dau indicații, am stat pe bancă, e greu, mai ales când sunt greșeli”, a declarat Dan Ionescu.

”Noi acum creștem. S-a văzut că am vrut, suntem pe drumul cel bun și cu siguranță vom ajunge la salvarea de la retrogradare… E diferență, sunt copii sub 21 de ani care încearcă să facă ceva în Liga Națională, lucrăm, și vedem unde putem ajunge. Cu siguranță că aveam speranțe, de aceea intrăm pe teren și luptăm până la ultima minge. Întotdeauna schimbările produc șocuri care pot să fie pozitive sau negative, la ei a fost pozitiv”, a spus și Eugen Ilie, antrenorul lui Dinamo.

Pentru Timba, care are acum un record de 1/4 (o victorie și patru eșecuri) în LNB urmează un meci mult mai dificil, vineri (ora 19), pe terenul Sibiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.