Duel local fără istoric: BC SCM Timișoara câștigă clar derby-ul și declanșează...

Duel local fără istoric: BC SCM Timișoara câștigă clar derby-ul și declanșează o mică criză la Timba. Bogdan Murărescu: ”Există de mult un cancer” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

BC SCM Timișoara s-a impus fără probleme în derby-ul din prima ligă cu BC Timba. Duelul local s-a desfășurat fără farmecul de altădată, cu ”leii” dominând de la un capăt la altul un meci câștigat la pas, scor 101-76. ”Urșii”, de partea cealaltă, confirmă forma execrabilă avută și cu Phoenix Galați iar antrenorul Bogdan Murărescu anunță măsuri dure.

Primul sfert pentru ”oaspeții” de la Timba a debutat asemănător cu jocul de tristă amintire cu moldovenii. Galben-negrii, care au pe maiouri acum și inscripția Primăria Buziaș, au marcat doar 11 puncte in primele zece minute. De incasat au incasat 25. In sfertul 2 a existat o scurtă perioadă iluzia unei reveniri, când ”urșii” s-au apropiat la șase puncte, dar Jeremic și compania au trecut la atac și s-a căscat și ”prăpastia”. Astfel că lucrurile erau deja clare de la pauză (45-26). S-a spart și bariera de +30 în sfertul 3. Iar ultima pătrime s-a reluat de la 75-44 pentru BC SCM. Treptat gazdele au introdus și juniori pe final, precum Penciu și sub un minut Morițchi. La Timba majoritatea străinilor au dezamăgit, Pavlovic fiind poate o excepție între sosirile verii. În urma restanței BCT a acumulat trei victorii din patru jocuri, Timba a rămas fără succes.

Cel mai bun marcator al gazdelor și al partidei a fost Mladen Jeremic, autor a 25 de puncte. Ceilalți realizatori ai lui BCT au fost: Drăgușin (9 puncte), Tohătan (3), Komatina (6), Burdgess (3), Popa Calotă (17), Păun (13), T. Gheorghe (4), Diaz (15), Mijajlovic (6). De partea cealaltă pentru BC Timba au înscris: B. Popescu (10 puncte), Florveus (2), Jereminov (10), Bamba (5), Lazăr (6), Sonenfeld (3), DeThaey (17), Naylor (5) și Pavlovic (18).

”Ori dispare, ori plec eu”

Bogdan Murărescu a făcut după joc câteva afirmații interesante. Prin unele cuvinte tehnicianul Timbei dă de ințelesc că se vor lua decizii impotriva unor jucători, probabil vor exista plecări, altfel el va fi cel care va părăsi echipa.

”A câștigat echipa cea mai bună astăzi, trebuie să felicit BC Timișoara. A jucat mult mai bine și a meritat categoric victoria. Nici nu știm unde suntem noi… încerc să-mi dau seama de motive. Am început de fapt să-mi dau seama și urmează să vedem ce vom face… Au fost mult peste noi, diferența putea fi mult mai mare. Avem probleme mari la organizarea jocului, pasele. Niște chestii care sunt greu de crezut că se pot întâmpla la nivelul acesta. Motivele sunt interne și vor fi eliminate. De mâine. O să vedeți, o să apară. Există de mult un cancer. Ori dispare, ori plec eu. De o lună l-am semnalat…”, a declarat Bogdan Murărescu.

”E o victorie importantă, a fost un meci important.


Repet ce am spus, știu că Timba e o echipă care are un potențial deosebite și nu mă așteptam la un meci ușor. Mă bucur că băieții au fost concentrați… Ne dorim să menținem acest aspect până la intrarea în pauza pentru echipa națională. Am urmărit azi să oprim recuperările, la care Timba excelează. Se vede în statistică, nu sunt multe lucruri… Nu cred că a fost un meci așa ușor, diferența de scor dă impresia. Dar efort a fost, determinare a fost, mă bucur că am tratat jocul cu mare seriozitate”, a spus și Tudor Costescu, antrenorul lui BCT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.