Beck Corlan: „Cred că am pierdut în timp această mândrie că suntem...

Beck Corlan: „Cred că am pierdut în timp această mândrie că suntem români, deşi nu ar trebui” FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2053263434">

Câteva melodii incluse pe albumul de debut „Poduri de pace” şi alte compoziţii au colorat seara de concert susţinută de Beck Corlan la The Note Pub, unde una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute i-a surprins pe spectatori cu un concert bine închegat.

Dincolo de vocea naturală a solistei care a susţinut în această vară un concert cadrul festivalului suedez Gullbranna Festivalen, seara a fost întregită de prestaţia trupei alcătuite din Marcelle Poaty Souami – pian, Mircea Ardeleanu Jr – bass şi Szekeres Ferencz – tobe, iar melodiile funky au fost răsplătite cu aplauze furtunoase. Printre piesele cântate de Beck Corlan s-a numărat şi România, o melodie dedicată ţării noastre, pe care artista o cântă cu mare drag la fiecare concert.

„Înainte de apariţia piesei România, am locuit într-un sătuc liniştit din judeţul Arad. Tot timpul acesta, am fost cuprinsă de frumuseţea şi nostalgia vieţii sătene. Aşadar pot spune şi eu, ca poetul nostru drag, Lucian Blaga, că «veşnicia – adică această piesă – s-a născut la sat». Când te afli în satele româneşti, eşti trezit la realitatea României, la cine suntem noi defapt. La frumuseţea, puritatea şi bogăţia ei. În melodie am inclus un scurt fragment din imnul României. Începuse în mine, mai de mult, o sete pentru a cunoaşte cu adevărat ce este România, cine este ea, care este vocea ei ? Am început să citesc despre martirii ţării. Ca muzician, bineînţeles, am început să caut artişti mai vechi care au însemnat ceva pentru ţara noastră. Printre altele, am fost atinsă şi de imnul nostru drag, dar mai ales de ultima strofă în care este prezentată inima românului curajos, fidel credinţei şi ţării lui. Cred că am pierdut în timp această mândrie că suntem români, deşi nu ar trebui, cred eu. Şi asta pentru că suntem capabili, talentaţi, creativi… de ce să nu ne bucurăm de rodul a ceea ce suntem? Dorim ca piesa «România» să readucă starea de bucurie că suntem români, şi că visele noastre se pot împlini“, spune Beck Corlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.