Beznă legală: Timișoara nu mai are contract pentru mentenanța serviciului de iluminat...

Beznă legală: Timișoara nu mai are contract pentru mentenanța serviciului de iluminat public. Cine preia sarcina

0
DISTRIBUIȚI

Oficial, Timișoara nu mai are contract pentru mentenanța serviciului de iluminat public de aproximativ două săptămâni. În trecut, de partea de infrastructură a iluminatului public s-au ocupat companiile Elba și AEM, care aveau în sarcină să se asigure că becurile și stâlpii de iluminat funcționează pentru ca energia electrică livrată de Enel să poată deservi străzile.


Chiar și cu operatori care să gestioneze rețeaua de iluminat, în Timișoara bezna a devenit ceva obișnuit pe marile bulevarde ale orașului și între blocuri, în mare parte din cauza Enel. În viitor, conform primarului Nicolae Robu, sarcina întreținerii infrastructurii sistemului de iluminat va reveni RATT. Deocamdată însă nu se știe de când.

„Nu, aici nu este de vină Enel. Enel este de vină doar că nu funcționează fiabil rețeaua de distribuție a energiei electrice către corpurile de iluminat. Funcționarea corpurilor de iluminat nu a fost și nu este în sarcina Enel. Dorim să asigurăm mentenanța cu ajutorul Enel. (…) Domnul director al Direcției Edilitare Chiș Culiță și cu domnul director Goia pretind că RATT este în stare să rezolve problema, că și-a format oameni și că mai angajează și că vom avea parte de iluminat public mult mai funcțional în condițiile în care Enel ne dă energia electrică cu serviciul asigurat de RATT”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Acesta a admis că nu este convins că Goia va fi în stare să managerieze și servicii de iluminat public, dar spune că are încredere în spusele lui Culiță Chiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.