Campanie pentru prevenirea violenței în școlile din Timiș. Număr alarmant de copii...

Campanie pentru prevenirea violenței în școlile din Timiș. Număr alarmant de copii agresați de colegi

0
DISTRIBUIȚI

O serie de statistici alarmante au fost făcute publice astăzi de reprezentanții Organizației Salvați Copiii. În cele zece minute de pauză între ore, unul din patru elevi din școlile românești este victimă a bullying-ului (n.r. comportament violent în rândul copiilor), în mod repetat.

Cu scopul prevenirii acestui fenomen tot mai frecvent în școli, astăzi, la nivel național, Organizația Salvați Copiii a lansat campania “Opriți bullying-ul sau Desființați recreațiile”, care se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie.

Reprezentanții ONG-ului au realizat și un site special al campaniei și o pagină de Facebook, de unde cei interesați pot afla mai multe informații despre fenomenului de bullying, sunt prezentate mărturiile unor copii victime ale violenței în școli, dar și câteva spoturi video inspirate din realitățile trăite de elevi. Totodată, pe site-ul campaniei sunt postate și date de contact unde pot fi făcute sesizări. De asemenea, în următoarele două luni, Salvați Copiii Timișoara va organiza dezbateri directe cu elevi în școli, dar și cu  profesorii, pentru a stabili strategii care se pot aplica pentru oprirea fenomenului de bullying.

“Astăzi se lansează un nou program derulat de Salvați Copiii.


Ne-am legat de un vizual destul de puternic ca impact emoțional, pentru că fenomenul bullying-ului, pe care putem să-l traducem ca violență în școli, în viața de zi cu zi a copilului, este regăsit, din păcate, în aproape fiecare familie cu copii din țara noastră. Este un proiect care are sloganul “Desființați recreațiile”, pentru că în pauze sunt produse cele mai multe evenimente de violență, agresiune și umilire a copiilor între ei, dar uneori chiar și de către cei din jur, mergând până la cadrele didactice”, a declarat medicul Mihai Gafencu, președintele Organizației Salvați Copiii Timișoara.

Potrivit datelor culese de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați de la inspectoratele școlare județene, în primul semestru al anului școlar 2016 – 2017 au avut loc 7.690 de cazuri de violență în școli. Cele mai multe au fost înregistrate în București, Brașov și Timiș – 596 cazuri. Însă medicul Mihai Gafencu are o explicație pentru acest lucru: județul Timiș raportează corect cazurile de bullying.

“Bullying-ul este în general caracterizat ca un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace suferință și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat, într-un grup de copii”, definesc reprezentanții Organizației Salvați Copiii fenomenul de bullying.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.