Când ar putea începe lucrările la pista de canotaj de pe lacul...

Când ar putea începe lucrările la pista de canotaj de pe lacul Surduc

0
DISTRIBUIȚI

Noi promisiuni privind amenajarea pistei de canotaj de pe Lacul Surduc, astăzi, la Consiliul Județean Timiș. Lucrările la obiectivul atât de dorit în județ ar putea începe chiar anul viitor. Deocamdată însă CJ Timiș se află în plin proces de a intra în posesia Lacului Surduc. Detalii au fost oferite astăzi de vicepreședintele Agenției pentru Arii Protejate, Petre Ionel, și de vicepreședintele CJ Timiș Traian Stancu.

Vicepreședintele Agenției pentru Arii Protejate, Petre Ionel, a declarat că „custodia nu se poate face în mod particular, nu la fiecare cerere, se va face o atribuire. Va fi o sesiune de atriubuire a celorlalte două treimi dintre ariile rămase neatribuite la nivel național.


Avem cam 1.600 de arii protejate la nivel național. Peste maxim o lună se va face cea de-a doua etapă de atribuire de arii, unde considerăm că se vor atribui încă o treime, iar ceea ce va rămâne, va rămâne în administrarea agenției. Punctual, în ceea ce privește Lacul Surduc, avem cunoștință de cerere făcută de domnul vicepreședinte, am avut o primă etapă de verificare documente, chiar ieri am ne-am mai uitat pe masa pe care o avem. O voi prelua, voi merge cu ea la agenție și sper să nu avem nicio surpriză în ceea ce privește atribuirea acestui lac către CJT, având în vedere că are niște avantaje, cum ar fi că prin hotărârea de consiliu județean s-a adoptat un buget. Mai ales că ceea ce dorește CJT să facă pentru Lacul Surduc nu afectează speciile de faună și floră din moment ce se dorește o pistă cu câteva pontoane”.

Ionel susține că l-a rugat pe vicepreședintele CJT ca instituția pe care o reprezintă să ia în grijă și Poiana Narciselor, dar și că întârzierea amenajării pistei nu are drept cauză un blocaj, ci faptul că încă nu a avut loc un proces de atribuire.

„Ideea e în felul următor. Noi, ca și consiliu județean, pentru a putea investi pe suprafața Lacului Surduc trebuia să fim ori proprietari, ori custode al acestui lac. Pe mal am reușit să primim în dare în folosință de la Primăria Fârdea suprafața respectivă. Avem probleme cu suprafața de pe luciul de apă și atunci noi trebuia să devenim ori administrator, ori custode, altfel legislația nu ne lăsa să facem această investiție. Profitând de relația cu domnul Petre am reușit să intrăm pe calea de a deveni custode”, a declarat Stancu. Acesta spune că CJ Timiș ar putea demara lucrările de construcție a pistei în valoarea de 2.000.000 de euro anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.