Cătălin Cazacu și-a prezentat motocicleta cu care a obținut titlul de vicecampion...

Cătălin Cazacu și-a prezentat motocicleta cu care a obținut titlul de vicecampion la Superbike și locul 4 est-european. Ce upgrade are în plan pentru sezonul 2018 FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Cazacu, alături de motocicleta pe care a concurat în ultimii doi ani

Cătălin Cazacu și-a prezentat astăzi performanțele din sezonul 2017, primul în care evoluează sub ”umbrela” SCM Timișoara. Motociclistul bănățean a obținut locul 2 în Campionatul Național Individual al României la Viteză, clasa Superbike, și locul 4 în Campionatul Est-European. În 2018 Cazacu va concura pe o motocicletă nouă BMW s1000 cu care speră să obțină rezultate superioare și chiar să-l învingă pe favoritul Robert Mureșan, campionul național.

Timișul e o prezență puternică și în motorsport. Mai mult, din acest sezon Cătălin Cazacu face parte din echipa SCM-ului, care și-a înființat practic cu această ocazie secție de motociclism. În 2017 Cazacu a obținut titlul de vicecampion național la 1000 cmc, clasa regină, și un loc 4 est-european. De asemenea el a câștigat și toate rundele din Cupa României. ”Am reușit să ducem relația noastră la un nivel mai sus. Acum mă simt și mai bine primit, activez pentru clubul de casă al Primăriei. Mă bucur pentru această șansă. Mă bucur că în primul an, în care am luat multe lucruri de la zero, am reușit să ne atingem obiectivele. Am luat locul 2 național, am avut un parcurs perfect în Moto RC (Cupa României). Personal îmi reproșez neatingerea podiumului est-european, absența de la două etape și-a pus amprenta… Prin ce am făcut anul acesta, anul viitor putem fi pe podium dacă nu să câștigăm campionatul. Eu în 2018 personal promit să mutăm lucrurile la un alt nivel și să aducem rezultate cel puțin la fel de bune”, a declarat Cătălin Cazacu.

Radu Țoancă: ”Suntem foarte mândri de parcursul lui… Am știut că palmaresul SCM se va îmbogăți… Vom vedea anul viitor dacă ne vom extinde sau nu pe orizontală.
Achiziția sa a fost bună. Vorbeam cu Nicolae Robu de Cătălin ca de un succes de parteneriat public/privat. El venea dintr-un ONG, care pe legea 350 accesa fonduri, dar componenta privată e primară și primordială în relația Cătălin – SCM”, a spus Radu Țoancă, directorul SCM. ”Reprezintă o garanție că sunt sub o umbrelă… Pe lângă suportul fizic și financiar, și cel de imagine este enorm pentru mine”, a specificat Cazacu.

Întrebat de sprijinul efectiv al SCM pentru secția de motociclism Radu Țoancă a precizat că ”peste 80% din bugetul secției e privat.


Taxe federale și alte cheltuieli sunt împărțite cu SCM. În martie am reglat participarea lor la competiție și în funcție de buget. Este nesemnificativă cheltuiala comparativ cu alte secții. Nu se simte în bugetul SCM-ului”.

Motociclismul, la fel ca celelalte sporturi cu motor, e unul foarte costisitor. Practic motocicleta stock achiziționată costă 18.000 de euro. Aceasta suferă apoi numeroase îmbunătățiri pentru a fi gătită de competiție. Modelul 2015 al motocicletei BMW S1000R pe care a concurat Cazacu va fi păstrată ca rezervă pentru modelul 2017 cu care va concura în continuare. Acesta din urmă însă va trebui să treacă printr-o serie de transformări, deocamdată fiind practic o motocicletă de stradă. Echipa nu are voie să umble, în schimb, la motor. În rest totul poate fi ”customizat”.

Cătălin Cazacu își va stabili la finele anului calendarul pentru 2018, pe linie de secție SCM Radu Țoancă nu a ezitat să spună că sportivul ”are sarcină de serviciu anul viitor să-l bată pe Mureșan”. Fostul partcipant în MotoGP are aparent și avantajul unui ”material” de concurs superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.