Ce așteaptă primarul Robu de la „centru” astfel încât lucrările la pasajul...

Ce așteaptă primarul Robu de la „centru” astfel încât lucrările la pasajul Solventul să înceapă mai repede

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara este la mâna Guvernului și în ceea ce privește momentul la care vor începe lucrările la pasajul Solventul. Cel puțin asta a susținut, astăzi, Nicolae Robu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit primarului Timișoarei, a fost stabilit un traseu optim al pasajului, „pentru prelungirea Căii Bogdăneștilor pe sub calea ferată până pe str. Gării, unde se va amenaja un sens giratoriu. Apoi, din sensul giratoriu vom avea o conexiune înspre Gara de Nord, o conexiune înspre canalul Bega, unde vom construi un nou pod și a treia conexiune înspre partea de vest, unde deocamdată nu avem drum, dar vom face și acolo un nou drum”.

Însă Nicolae Robu spune că o parte din terenul pe care ar trebui realizat acest proiect nu este al primăriei, ci al unui proprietar privat. Concret, este vorba despre proprietatea fostei fabrici Solventul. Primarul Timișoarei spune că s-a înțeles cu proprietarul, doar că terenul ar trebui să fie liber de sarcini.

„Pe teren figurează niște clădiri care sunt sub ipoteca statului român.


Ele nu există, dar printr-o eroare apar consemnate. Iată că durează foarte mult până când se face o ducere a documentelor în acord cu realitățile. ANAF Timiș a transmis documentația în cauză către Ministerul Finanțelor, care ar trebui să ia act de faptul că are ipotecă pusă pe niște clădiri care de fapt nu există. Când se va face corecția de rigoare, noi rezolvăm imediat cu proprietatul de la Solventul”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că problema poate fi rezolvată „mâine sau peste un an, nu știm”, criticând Guvernul României.
„Din partea Guvernului am primit doar contre în permanență. Dacă nu se rezolvă problema, noi putem să schimbăm puțin traseul. Dar nu e păcat când faci un astfel de obiectiv să nu-l faci optim? Vrem să-l facem așa cum e cel mai bine să fie făcut. Putem să ne abatem un pic de la acel optim și tot îl vom face, pentru că acel subpasaj este extrem de important pentru oraș. Cu acești oameni nu poți să discuți, problemele nu se rezolvă la șuete într-o țară normală. Ei fac intenționat acest lucru. Dacă vor să mă contrazică, să o facă prin fapte”, consideră Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, pasul următor în ceea ce privește proiectul pasajului Solventul este lansarea licitației pentru „documentațiile aferente”, astfel încât în anul 2018 să poată fi dat drumul și la licitația de execuție. „Anul viitor, pe la sfârșitul anului, dăm drumul și la licitația de execuție, acesta este planul. Nu mai așteptăm mult, dacă vedem că nu se poate, îi dăm drumul”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.