Cele mai bune 30 de firme italiene din Timiș, premiate în cadrul...

Cele mai bune 30 de firme italiene din Timiș, premiate în cadrul unei Gale de Excelență

0
DISTRIBUIȚI

gala firme italiene

Cele mai importante 30 de companii italiene din județul Timiș au fost premiate, aseară, în cadrul unei Gale de Excelență, care a reprezentat un real succes. Evenimentul a fost organizat în premieră de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț Italiană, sub patronajul Ambasadei Italiei în România.

Florica Chiriță, directorul general al CCIAT, a declarat că în cadrul Galei Excelenței Afacerilor Italiene din județul Timiș, desfășurată la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, a fost premiată “elita” mediului de afaceri.

“Am organizat un eveniment în premieră în sistemul cameral. Și anume, Gala Antreprenorilor Italieni din județul Timiș. Este un eveniment special pentru noi, pentru că ne afăm la prima ediție, dar și pentru că este un eveniment pe care-l organizăm împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România și sub egida Ambasadei Italiei în București.


Suntem mândri de organizarea acestui eveniment, pentru că sunt premiate firme cu investiție italiană din toate domeniile de activitate, care au făcut performanță, excelență în județul Timiș. Vorbim de elita mediului italian de afaceri”, a afirmat Florica Chiriță.

De asemenea, Vincenzo Moderno, reprezentantul pe Timiș al Camerei de Comerț Italiană în România, a precizat că au fost oferite premii pentru cea mai mare firmă română cu capital italian din județ, pentru cel mai bun angajator italian, cel mai mare inovator, și nu numai.

“Ne-am dorit să premiem în cadrul acestui eveniment firmele care sunt de mult timp în județul Timiș. Este o premieră această gală, pentru că Camera de Comerț Italiană a fost înființată acum un an și jumătate la Timișoara și sperăm să fie începutul unei lungi colaborări cu Camera de Comerț Timiș. Acum nu știu dacă mai vin firmele din Italia în Timiș, problema foarte mare este forța de muncă. Firmele italiene au fost primele care au venit în județul Timiș, suntem prezenți din 1992 cu primele firme. Italia este aproape, primele aeroporturi care au făcut legătura cu Timișoara au fost cele din Verona și Treviso, și prin faptul că limba se aseamănă foarte mult. Acestea sunt criteriile alese de firmele italiene pentru a veni la Timișoara și în 1992 forța de muncă costa mult mai puțin decât acum”, a declarat Vincenzo Moderno.

La Gala de Excelență a Afacerilor Italiene a participat și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, care a precizat că în județul Timiș își desfășoară activitatea peste 3.500 de firme italiene, iar la nivel național, numărul lor depășește 25.000.

Seara s-a încheiat cu prezentarea celei de-a doua ediții a „Settimana della Cucina Italiana nel Mondo”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.