Cirkus Cirkör, un real succes pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Care...

Cirkus Cirkör, un real succes pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Care sunt planurile pentru 2021

0
DISTRIBUIȚI

Lăudată de către comisia europeană pentru activitatea de până acum, de la primirea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021, asociația condusă de Simona Neumann a înregistrat un real succes prin aducerea pe Bega a Cirkus Cirkör. Trei reprezentații de circ contemporan au avut loc la săptămâna trecută în sala „Constantin Jude”.

„Ne-am asumat un mare risc din mai multe puncte de vedere. Am venit cu circ contemporan, am vrut să le arătăm oamenilor un altfel de circ, să redăm sensul propriu al cuvântului, artistic, să revenim la normal. Mulți mi-au spus că acest cuvânt ar putea avea conotații peiorative”, a explicat Simona Neumann, aflată în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Tema spectacolului prezentat în trei zile diferite în fața publicului timișorean a fost fenomenul migrației. „A avut un mesaj profund, a atins diversitatea europeană, dar și problema limitărilor la care suntem supuși.


A fost o temă care a pus pe gânduri în diverse moduri, pe diverse paliere de audiență. S-au vândut bilete, a fost o sală destul de mare, dar a ieșit bine. Am avut și două reprezentații gratuite pentru elevii din școlile și liceele din Timișoara, la care au fost prezenți peste 2.200 de elevi. Mai mult, au fost șase ateliere de lucru, patru pentru tineri, unul pentru adulți și altul pentru artiștii Școlii de Circ din Timișoara, parteneri ai Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, în desfășurarea acestei activități”, a declarat Simona Neumann.

Succesul evenimentului s-a concretizat și în reacția timișorenilor. „Am primit semnale de la oameni că vor să contribuie ca voluntari. Sunt părți foarte frumoase”, a relatat invitata PRESSALERT LIVE.

În ceea ce privește activitatea pentru anul viitor, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 are la dispoziție o sumedenie de evenimente, care au nevoie doar de finanțare. „Pregătim comunitatea de mediatori culturali. Vrem să ne axăm și pe alte domenii, nu doar pe artele vizuale. Vom avea proiecte în cartiere, dar de alt gen, nu cele vizuale. Vrem să pregătim un festival de circ european contemporan, avem și Școala de Circ din Timișoara care se implică, dar în conjuncție cu alte forme de artă. Vom avea un proiect numit «Piața», este vorba de un ciclu de activități în piețele timișorene. Vrem să demarăm pregătirea festivalului pe apă, la care se lucrează. Portofoliu de proiecte există întotdeauna, important e să fie finanțare”, a atenționat Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Sursa foto: Timișoara 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.