Clădirea Operei din Timișoara, iluminată în albastru de Ziua Mondială a Diabetului....

Clădirea Operei din Timișoara, iluminată în albastru de Ziua Mondială a Diabetului. Medic: “Boala îmbracă hainele unei pandemii”

0
DISTRIBUIȚI

Clădirea Operei Naționale din Timișoara a fost iluminată, în această seară, în culoarea albastră, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mondială de sensibilizare în ceea ce privește diabetul zaharat, în cadrul căreia, în fiecare an, clădiri reprezentative din mari orașe din întreaga lume sunt iluminate în această culoare. La nivel internațional, culoarea albastră este atribuită luptei împotriva diabetului.

De altfel, cu scopul creșterii conștientizării problematicii acestei boli, în perioada 14 – 18 noiembrie, în capitala Banatului este organizată o campanie intitulată “Controlează-ți Diabetul”, de către Asociația Română de Educație în Diabet și Universitatea de Medicină din Timișoara.

Iulian Velea, medic în cadrul Clinicii 2 Pediatrie Bega a Spitalului Județean Timișoara, spune că numărul persoanelor diagnosticate cu diabet este în continuă creștere.

“Având în vedere incidența într-o continuă creștere, se pune tot mai mult problema asupra profilaxiei.


Anul acesta, tema Zilelor Mondiale ale Diabetului se referă la femeia și diabetul zaharat. Din păcate, este într-o continuă creștere numărul pacienților cu diabet zaharat, indiferent de grupa de vârstă. Diabetul zaharat punem spune că la ora actuală îmbracă hainele unei pandemii, care atrage după sine costuri foarte mari în ceea ce privește sectorul de sănătate, calitatea vieții acestor pacienți, speranțele de viață. Sunt foarte multe motive invocate, pornind de la structura genetică, factorii de mediu, alimentația în diabetul de tip 2. Este un cumul de factori care intervin în declanșarea și progresia acestei boli”, a declarat medicul Iulian Velea.

În cadrul campaniei naționale “Controlează-ți Diabetul”, în perioada 16 – 17 noiembrie, timișorenii vor beneficia de testări gratuite de glicemie, precum și de screening de neuropatie diabetică și picior diabetic, în fața Operei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.