Competiție sportivă între copii cu dizabilități intelectuate, la Timișoara. Ce zi este...

Competiție sportivă între copii cu dizabilități intelectuate, la Timișoara. Ce zi este marcată

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 150 de copii cu dizabilități intelectuale, cu vârste între 6 și 18 ani, participă, pentru cel de-al treilea an consecutiv, la o competiție sportivă dedicată lor, la Timișoara.

Astfel, pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului, în data de 17 noiembrie are loc evenimentul “Știu că pot!”. La manifestarea organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș participă doar micuți cu IQ mai mic de 70, adică cu un retard mintal, de la școli speciale, centre rezidențiale și de zi din Timiș și alte județe, dar și din comunitate.

Competiția se desfășoară începând cu ora 10.00, la Sala Olimpia din Timișoara.


Potrivit organizatorilor, participanții vor fi împărțiți în două categorii, în funcție de vârsta lor: între 6 și 10 ani, respectiv între 11 și 18 ani. Probele la care s-au înscris sunt următoarele: atletism – alergare; fotbal / dribling printre jaloane cu șut la poartă; baschet cu aruncare la coș; aruncare la țintă; bătăi ale mingilor pe paletă. Fiecare participant s-a putut înscrie la maxim două probe, în funcție de abilitățile sale.

Adunarea Generală a ONU a recomandat, în anul 1954, ca toate ţările să sărbătorească o Zi Universală a Copiilor, care sa fie marcată ca Zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii din toată lumea şi ca Zi a promovării bunăstării copiilor lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.